Prof.dr. Muradov: "Türkiye ile Azerbaycan Arasındaki İlişkiler Kardeşliğe Dayanıyor" - Son Dakika
Güncel

Prof.dr. Muradov: "Türkiye ile Azerbaycan Arasındaki İlişkiler Kardeşliğe Dayanıyor"

Prof.dr. Muradov: "Türkiye ile Azerbaycan Arasındaki İlişkiler Kardeşliğe Dayanıyor"

İktisat Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Türkiye-Azerbaycan Ekonomik İlişkileri konulu sempozyum, 20 Ekim 2014 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de icra edilecek.

13.10.2014 17:47

İktisat Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Türkiye- Azerbaycan Ekonomik İlişkileri konulu sempozyum, 20 Ekim 2014 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de icra edilecek.

Azerbaycan Türk Sanayici ve İşadamları Beynelhalk Cemiyeti (TÜSİAB), Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, tarafından ortaklaşa düzenlenen "Türkiye-Azerbaycan Ekonomik İlişkileri-Temel Parametreler ve Stratejiler" konulu sempozyum 20 Ekim 2014 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de icra edilecek.

Türkiye ve Azerbaycan arasında yürütülen ekonomik ortak projeler, bu projelerin yansımaları ve kardeş iki ülke arasında geleceğe yönelik vizyon çalışmalarının belirleneceği sempozyuma alanında uzman akademisyenler, parlamenterler ve basın mensupları katılacak.

Türkiye - Azerbaycan ekonomik ilişkilerinin sadece iki ülke halkı için değil, aynı zamanda bölge halkları için de kalkınma yolunda önemli fırsatlar sunduğunu belirten TÜSİAB Başkanı Yavuz Keleş, "Milli lider Haydar Aliyev'in ortaya koymuş olduğu vizyon doğrultusunda sürdürülen Türkiye-Azerbaycan ekonomik ilişkileri her geçen gün artarak devam etmektedir. Cumhurbaşkanlarımız Sayın Aliyev ve Sayın Erdoğan'ın geçen ay bir araya geldikleri görüşmede de varmış oldukları karar ekonomik ve sosyal ilişkilerin güçlendirilmesi hususudur. Bizlerde bu yolda başarılı olmak adına mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

ÖRNEK GÖSTERİLECEK DAYANIŞMA

Türkiye ve Azerbaycan'dan alanında uzman akademisyenlerin katılacağı sempozyuma ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını söyleyen Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adalet Muradov da şöyle konuştu: "Tarihi kardeşliğe dayanan Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkiler dünyaya örnek gösterilecek durumdadır. Azerbaycan - Türkiye ekonomik ilişkilerinin her zaman somut projelerle güçlendirilmesi gerekmektedir. Biz de bu noktadan hareketle gelecek nesillerin bu misyon doğrultusunda yetiştirilmesine gayret gösteriyoruz. Üniversitemizde icra edeceğimiz sempozyum da bunun bir örneğidir."

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin devamlı gelişme gösterdiğini ifade eden EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren de, şunları söyledi; "Bugün bölgenin iki istikrarlı ekonomisi olarak Türkiye ve Azerbaycan artık stratejik ortaklık yönünde sistematik adımlar atarak bölge için başarılı bir işbirliği modeli örneği sergilemektedirler."

Her platformda, Azerbaycan ile Türkiye'nin kardeş iki ülke olduğunu, kardeşliğin karşılıklı çıkar ilişkilerinden değil, kan bağından geldiğini ifade eden TBMM İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi de sempozyuma katılacak ve açılışta protokol konuşması yapacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Prof.dr. Muradov: 'Türkiye ile Azerbaycan Arasındaki İlişkiler Kardeşliğe Dayanıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement