Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

"(Müminler kardeştir) anlayışını merkeze alabilsek, inanıyorum ki ne İsrail bugün yaptıklarını yapabilir, ne Suriye'deki bu ıstırap ve zulüm devam edebilir, ne de dünyadaki mazlum ve mağdurlar çektikleri sıkıntıları çeker" "10 Ağustos'tan sonra, artık kimse milli iradeye darbe planları yapamayacak, parti.

20.07.2014 23:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "(Müminler kardeştir) anlayışını merkeze alabilsek, inanıyorum ki ne İsrail bugün yaptıklarını yapabilir, ne Suriye'deki bu ıstırap ve zulüm devam edebilir, ne de dünyadaki mazlum ve mağdurlar çektikleri sıkıntıları çeker" dedi.

AK Parti Başakşehir İlçe Teşkilatı Kadın Kollarının ilçedeki bir düğün salonunda düzenlediği iftarda konuşan Müezzinoğlu, İslam dünyasının zor günlerden geçtiğini belirterek, " Filistin'de, Gazze'de, Suriye'de, İslam coğrafyasında birçok noktada, birçok kardeşimiz ne yazık ki kan ve gözyaşıyla uyanıyorlar" ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu, dünya kamuoyunun tutumunun yanı sıra İslam dünyası içinde de birliktelik sorunu olduğuna dikkati çekerek, "(Müminler kardeştir) anlayışını merkeze alabilsek, inanıyorum ki ne İsrail bugün yaptıklarını yapabilir, ne Suriye'deki bu ıstırap ve zulüm devam edebilir, ne de dünyadaki mazlum ve mağdurlar çektikleri sıkıntıları çeker" dedi.

"Bu süreçlerde yine örnek dinamizmi, örnek tavrı bu büyük millet, Türk milleti gösterecek" diyen Müezzinoğlu, mazlum milletlerin hak ve hukukunu savunacak ve daha büyük zulümler görmesinin önüne geçecek anlayışı, Türkiye'nin dünyaya daha güçlü yansıtacağını anlattı.

"10 Ağustos, milletin geleceğinin belirleneceği seçim"

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine işaret eden Müezzinoğlu, Türkiye'de milletin ilk defa cumhurbaşkanını doğrudan seçeceğinin altını çizdi.

Müezzinoğlu, 10 Ağustos'un sıradan bir seçim olmadığını kaydederek, "10 Ağustos seçimi, milletin medeniyet anlayışının, milletin kaderinin, milletin geleceğinin belirleneceği bir seçim" değerlendirmesini yaptı.

"Artık kimse bu millete tuzak kuramayacak, kimsenin milli iradeye tuzak kuramayacağı dönemi yakalıyoruz" ifadesini kullanan Müezzinoğlu, "10 Ağustos'tan sonra, artık kimse milli iradeye darbe planları yapamayacak, parti kapatma davaları açamayacak. 'Balyoz', 'Sarıkız', 'Ay ışığı' gibi senaryolar, bu ülkenin gündeminden gitti. 10 Ağustos'tan sonra geleceğe başı dik, umutla bakacağımız bir noktayı yakalayacağız" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün dünyada onurla ve gururla, hangi noktaya gidersek gidelim, hangi milletin karşısında olursak olalım diyoruz ki: 'Bizim adayımız RecepTayyip Erdoğan.' Recep Tayyip Erdoğan derken, vicdanımız, gönlümüz huzurlu. Erdoğan gibi dünyada 5 lider İsrail'e 'one minute' deseydi, İsrail bugün yaptıklarını yapabilir miydi? Filistin'de, Gazze'de bu zulümler olabilir miydi?"

"Şapkadan tavşan çıkarır gibi aday çıkardılar"

Muhalefetin "çatı aday" göstermesini eleştiren Müezzinoğlu, "Onlar şapkadan tavşan çıkarır gibi aday çıkardılar. Adaya sahip çıkmakta zorlanıyorlar. Çakma aday, çakma" dedi.

"Çatı aday"ın muhalefet partilerine dışarıdan telkin edildiğini söyleyen Müezzinoğlu, "Bu milletle ilgili, Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili hesabı olanlar, bu planı yaptı. Bize düşen; o planı görüp bozmak" değerlendirmesinde bulundu.

İftara, Müezzinoğlu'nun eşi Faize Müezzinoğlu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti ilçe yönetimi ve partili kadınlar da katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement