Sakarya'da Sivil Savunma Tatbikatı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Sakarya'da Sivil Savunma Tatbikatı

Sakarya\'da Sivil Savunma Tatbikatı
05.01.2011 13:50

17 Ağustos 1999 Depreminde Büyük Hasar Gören Sakarya'da, Sivil Savunma Arama Ve Kurtarma Ekibi Arama Kurtarma Ve Havuzdan Ceset Çıkarma Tatbikatı Gerçekleştirdi.

Deprem kuşağı üzerinde bulunan ve 17 Ağustos 1999 depreminde büyük hasar gören Sakarya'da, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekibi arama kurtarma ve havuzdan ceset çıkarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve İl Genel Meclisi Başkanı Fethi Sarıoğlu ile meclis üyelerinin yanı sıra protokolun da izlediği tatbikat, Sakarya Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nün Sapanca Yanıkköy'de bulunan tesislerinde yapıldı.

Ekipler bir bina enkazı üzerinde ve bir havuz da gerçekleştirilen tatbikatta, arama kurtarma köpeği yardımıyla enkaz içerisinde arama yaptı. Daha sonra özel techizatlarla enkazda bir giriş yeri açan ekipler içeriye girerek temsili 4 yaralıyı ayrı yöntemlerle kurtardı. Ekipler ayrıca temsili olarak havuzda boğulan bir kişinin cesedinin yerini cihazlarla tespit ederek çıkarttı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük tatbikat sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sakarya Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekiplerimiz yaşanacak afetlere karşı hazır olduklarını gösterdiler. Sakarya başta olmak üzere Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın'ın bulunduğu 6 ilin sorumluluğunda olan Sakarya Sivil Savunma Arama Kurtarma ekibimizin son derece başarılı olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya'da Sivil Savunma Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement