Şampiyon Satranççılar Manisa'da Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Şampiyon Satranççılar Manisa'da Buluşacak

Türkiye Satranç Federasyonu'nun (TSF) desteği ile Salihli Sardes Satranç Eğitim Merkezi tarafında düzenlenen "10. Uluslararası Salihli Sardes Satranç Turnuvası" yarın başlıyor.

28.04.2016 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Salihli'de 29 Nisan– 1 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 10. Uluslararası Sardes Satranç Turnuvası, aralarında Bulgaristan ve Azerbaycan'dan usta satranççıların da bulunduğu 300 sporcuyu buluşturacak.

Bulgaristanlı ve Azerbaycanlı usta sporcuların yanı sıra Türkiye'den de çok sayıda şampiyon sporcunun katılacağı turnuvada sporcular 5 ayrı kategoride mücadele edecek.

Manisa Salihli Lidya Sardes Termal Otel'de gerçekleştirilecek uluslararası turnuvaya, Türkiye'den 2016 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonası'nda ilk üçe girmiş 11 satranç sporcusu ve ulusal takım havuzuna girmeyi başarmış sporcular katılacak. Bine yakın katılımcıyı ağırlayacak ve 1 Mayıs'a kadar devam edecek turnuvada 300 sporcu, 18 yaş ve altı, 11 yaş ve altı, 9 yaş ve altı, 8 yaş ve altı ve 7 yaş ve altı kategorilerinde şampiyon olmak için yarışacak.

Üç gün sürecek turnuvada, 8 yaş genel kategorisi Türkiye Birincisi Kerem Erten, 10 yaş bayan kategorisi Türkiye Birincisi Suğra Tepeli, 11 yaş bayan kategorisi Türkiye Birincisi Safiye Öykü İnce ve İkincisi Nehir Tokat, 7 yaş genel kategorisi Türkiye İkincisi Egehan Yıldız ile 13 yaş genel kategorisi Türkiye İkincisi Alparslan Işık da hamle yapacak.

10. Uluslararası Sardes Satranç Turnuvası'nda kategorilerinde şampiyon olan sporcular tam altın, ikinci olan sporcular yarım altın, üçüncü olan sporcular ise çeyrek altın ve kupa ile ödüllendirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şampiyon Satranççılar Manisa'da Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement