Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla Samsun'da yapılan 400 öğrenci kapasiteli yurt kampüsü, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne teslim edildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan açıklamaya göre, yurt Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında inşa edildi.
19 Mayıs ilçesindeki "Samsun 19 Mayıs Öğrenci Yurdu", toplam 12 bin metrekare kapalı alana sahip. Yurt inşaatı 14 milyon 495 bin liraya mal oldu.
Yurt kampüsünde, 5 katlı 2 blok, 1 teshin merkezi ve 1 danışma binası bulunuyor. Yurtta, 6 tane iki kişilik engelli öğrenci odası, 138 tane de 3 kişilik öğrenci odası yer alıyor. Yatak odaları ise ahşap mobilyalı, karyola sisteminde, içerisinde banyo, tuvalet, televizyon, buzdolabı ve telefon bulunacak şekilde tasarlandı.
Güneş enerjisi kullanılarak yurt bloklarının sıcak su ihtiyacının da karşılanırken, tüm tesiste ısı yalıtımı yapıldı, mekanik tesisat sistemlerinde kullanılan cihazlarla enerji verimliliği sağlandı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, yurdun 400 kişilik kapasitesiyle öğrencilere üst seviyede konforlu bir barınma imkanı sağlayacağını bildirdi.
-Çevre denetçilerine uyarı
Öte yandan Bakanlık, 2010'da Çevre Görevlisi belgesi alan bin 69 çevre denetçisinin belge geçerlilik süresinin dolduğunu, belgesini yenilemek isteyenlerin tekrar eğitime katılması gerektiğini bildirdi.
Başvuruların, Türkiye Çevre Koruma Vakfının internet sayfasından (www.tucev.org), 26 Şubat 2015'e kadar yapılabileceği kaydedildi.
Bakanlık ayrıca riskli yapı tespit raporu hazırlayacak mühendisleri eğitim ve sınavdan geçirecek. Riskli yapı tespiti eğitimleri için son başvuru tarihi 28 Şubat 2015 olarak belirlendi. "www.tucev.org" adresinden yapılacak başvuruların ardından eğitim 7 Mart 2015'te sınav 8 Mart 2015'te gerçekleştirilecek.
-Çevre yatırımları
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığının çevre alanındaki entegre katı atık yönetiminin geliştirilmesi, su temini, kanalizasyon ve atık su arıtımının iyileştirilmesi çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
AB IPA-1 dönemi kapsamında tahsis edilen ve toplam bütçesi 711 milyon avro olan Çevre Operasyonel Programı (ÇOP) ile çevreye destek veriliyor. Söz konusu bütçeye ek olarak, proje bütçelerinin yüzde 15 ila yüzde 30 arasındaki miktarı, milli kaynaklardan sağlanıyor.
Bu kapsamda toplamı yaklaşık 972 milyon avro olan 39 çevre altyapı projesinin başvurusunun Avrupa Komisyonuna yapıldı, 23 projenin inşaatına başlanırken kalan projelerin de 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması planlandı.
İkinci IPA döneminde (2014-2020) çevre ve iklim değişikliği projelerine ayrılan AB hibesi ise 644,6 milyon avro olarak belirlendi, yeni dönem için 19 entegre su ve 12 katı atık projesi olmak üzere toplam 31 projenin hazırlanması için imzalanan teknik yardım sözleşmeleri devam ediyor.
Son Dakika › Güncel › Samsun'a 400 Öğrenci Kapasiteli Yurt - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?