Şehir ve Kültür Dergisi, Kasım sayısında da kültür ve medeniyet dünyamıza geniş bir açıdan ışık tutmaya devam ediyor. Yüz sayfa olarak yayınlanan dergide bu ay, Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, Entelektüel Sermaye'yi, Mustafa Yazgan, Şehirin Ruhu'nu Mehmet Kurtoğlu, Sezai Karakoç'un Şehirleri'ni, Mustafa Özçelik, Afyonlu Yunus Emre'yi Dursun Gürlek, Üsküdarlı Ali Efendi'yi, Sabri Gültekin Ruhsati'yi, Recep Garip, Cemil Meriç'te Şehir ve Şiir'i güncelin kağıt kulelerini yıkarak gündeme taşıdı.
Mehmet Kamil Berse, Kudüs Osmanlıdır, dedi, Mustafa Atalar, Balkanlarda Türk Olma'yı anlattı, Tebriz'i Hulusi Üstün Makedonya'yı Nurdal Durmuş, yazdı. Dr. Rahşan Gürel, Özbekler Tekkesi'nin, Muhsin İlyas Subaşı Beş Bin Yıl Öncesinden Bir Şehrin; Kültepe'nin, Erkan Çav, Şehrin Aşikar Sakinleri Kediler'in Ayşe Sevim, Aşıkların Ka'besi Kastamonu ve Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri'nin hikayesini Nidayi Sevim, Osmanlı Mezar Taşlarının Dili'ni anlatırken İbrahim Sadri de okuyucuları İstanbul Tuhafiyesi'nde şehre dair düşündürdü.
Dergide bu ay da üç güzel söyleşi yer alıyor. İstanbul medeniyetinin son temsilcisi Ekrem Hakkı Ayverdi'yi M. Nuri Yardım sordu, Aydın Yüksel anlattı. Mehtap Altan, Leyla İpekçi ile Şehrim Aşk üzerine söyleşti. Mahmut Bıyıklı ise Prof. Dr. Suphi Saatçi ile Şehir ve Mimari üzerine konuştu.
Dergi, hazırladığı arşivlik sayılarla bir süreli yayın olmaktan öte, İslam medeniyetini en duyarlı şekilde yansıtan bir milletin his tarihine dair önemli şerhler düşme gayretini sürdürüyor ve Hz. Mevlana'nın ifadesiyle "Kuru duayı bırak, ağaç isteyen tohum eker" diyerek örneklik ve öncülük vazifesine devam ediyor. - İSTANBUL
Son Dakika › Güncel › Şehir ve Kültür Dergisinin Kasım Sayısı Yine Dopdolu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?