Şehit Eker Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Eker Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Şehit Eker Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker (22), Giresun'da toprağa verildi.

16.07.2011 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker (22), Giresun'da toprağa verildi.

Şehit Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker'in cenazesi, ambulansla Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi Belediye meydanına getirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da çelenk gönderdiği cenaze törenine, şehidin yakınları, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Jandarma Alay Komutanı Alb. İsmail Çetinbaş, AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AKP Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi, Adem Tatlı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Giresun Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, ilçe ve belde belediye başkanları, kaymakamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Elinde şehit oğlunun fotoğrafını tutan anne Medine Eker'i iki kadın astsubay teselli etmeye çalıştı. Anne Eker, "Oğlum sana doyamadım. Vatan için şehit oldun. Ben hakkımı helal ediyorum, sen de helal et. Vatan sağ olsun. Bir oğlum daha var, onu da senin yerine göndereceğim. Keşke beni çağırsaydın. Senin üzerine kapanıp örtü olurdum. Oğlum son kez beni görmek için Allah seni izine gönderdi. Ben öleydim de sen ölmeyeydin. Oğlum sana doyamadım" diye ağıt yaktı. Medine Eker ile babaanne Çiçek Eker, şehidin tabutuna sarılarak öptü, 'Oğul kalk ta evimize gidelimö diyerek ağıtlar yaktılar.

Şehidin ailesine Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder ile vatandaşlar başsağlığı diledi. Tuğgeneral Güder'in anne Medine Eker'in ağıtlarından gözlerinin dolması dikkat çekti, cenazeye katılan birçok kişi de gözyaşı döktü.

Giresun İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından bir konuşma yaparak, "Bu toprakları Türk vatanı yapmak için yüz binlerce şehit verdik. Bu şehidimiz de bunlardan biridir. Emrah Eker sizin evladınızdı, şehit oldu şimdi Türk milletinin evladı oldu. Türk milleti vatanın bekası için seve seve şehit olmaya hazırdır. Onlara şükran duyuyoruz" dedi.

Daha sonra Giresun İl Müftüsü Necati Akkuş, cenaze namazını kıldırdı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlara alınarak belde mezarlığına götürülürken vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhinde çeşitli sloganlar attı. Şehit Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker'in cenazesi beldedeki aile kabristanlığına defnedildi.

Görüntü sıralaması

Cenaze töreninden görüntüler

Annenin görüntüsü, ağıt yakması

Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU DHA

=====================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Eker Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement