Şehit Er Erdem'in Cenazesi Kayseri'ye Gönderildi (2) - Son Dakika
Güncel

Şehit Er Erdem'in Cenazesi Kayseri'ye Gönderildi (2)

Şehit Er Erdem\'in Cenazesi Kayseri\'ye Gönderildi (2)

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nden uçakla Kayseri'ye oradan da karayoluyla Yeşilhisar İlçesi'ne cenazesi getirilen Jandarma Er Murat Erdem için gözyaşları sel oldu.

10.04.2012 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit ER ERDEM'İN CENAZESİ KAYSERİ'YE GÖNDERİLDİ (2)

ŞEHİT ERİ 3 BİN KİŞİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nden uçakla Kayseri'ye oradan da karayoluyla Yeşilhisar İlçesi'ne cenazesi getirilen Jandarma Er Murat Erdem için gözyaşları sel oldu. Kent merkezinden konvoy halinde ilçeye getirilen şehidin tabutu Devlet Hastanesi morguna götürülürken yüzü baba Hasan Emir Erdem ve erkek kardeşi Oğuzhan ve yakınlarına gösterildi. Hastane bahçesinde "Nasıl gönderdik, nasıl geldin. Yavrum garip gittin, garip geldin. Cesedi parça parça olmuş diyorlar" diye ağladı. İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, "Oğlun parça parça olmadı. Şimdi sana da gösterecekler. Murat, bugüne kadar senin oğlundu artık Türk milletinin oğlu. Sen şehit anasıydın, hepimizin anası oldun, Murat hepimizin evladı oldu, metanetli ol"' dedi. Bu sırada göğsüne oğlunun asker kıyafetli fotoğrafı takılan anne Sare Erdem, "Hiç asker kıyafetli fotoğrafı yoktu. Murat'ım bizi bırakıp nereye gittin" diyerek gözyaşı döktü.

Kız kardeşi Naile'yi kadın subaylar teselli ederken, tören boyunca ambulans da hazır bekletildi. Jandarma Er Murat Erdem'in naşı daha sonra evinin önünden geçirildi ve 'Helallik' istedi. Cenaze törenine katılan gençler cenaze töreni boyunca 'Vatan sana canım feda', 'Şehiter ölmez vatan bölünmez', 'Ne Mutlu Türküm diyene', 'Dişe diş kana kan intikam intikam', 'Kahrolsun PKK', 'Hepimiz Murat'ız PKK'ya yeteriz', 'Murat'a uzanan eller kırılsın' diye slogan atıp tekbir getirdi.

Cenaze namazı 1943 yapımı tarihi Cami Kebir Camiinde Kayseri Müftüsü Emrullah Maraşlıgil tarafından kıldırıldı. Şehidin cenazesine Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Niğde Valisi Alim Barut, Kayseri Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ali Demiral, İl Jandarma Komtanı Albay Yusuf Kenan Topsu, Ak Parti milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, CHP Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, MHP milletvekili Yusuf Halaçoğlu, siyasi partilerin il başkanları, şehidin yakınları, ilçe sakinleri ile askeri ve mülki yetkililer katıldı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra cenaze aracına konularak ilçe asri mezarlığına götürüldü. Şehit Murat Erdem, aile kabristanında toprağa verilirken, Vali Mevlüt Bilici, tabutuna sarılan Türk bayrağını, Garnizon Komutanı Demiral ise fotoğrafını baba Hasan Emin Erdem'e teslim edildi.

Jandarma er Murat Erdem, Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nü bitirmiş kısa dönem askerliğini yaparken, terhisine 38 gün kala Amasya'da mayın patlaması sonucu şehit düşmüştü.

DÖ,MÖ(OE/İD) - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Er Erdem'in Cenazesi Kayseri'ye Gönderildi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement