Şehitlikte Çelenk Krizi - Son Dakika
Güncel

Şehitlikte Çelenk Krizi

Şehitlikte Çelenk Krizi

Kayseri’de 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde şehitlikte düzenlenen anma programında, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) çelengi bulunduğu yerden kaldırılınca, partililer düzenlenen programdan ayrılarak başka bir program düzenledi.

18.03.2014 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde şehitlikte düzenlenen anma programında, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) çelengi bulunduğu yerden kaldırılınca, partililer düzenlenen programdan ayrılarak başka bir program düzenledi.

Kayseri'de 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü dolayısıyla Kartal Şehitliği'nde düzenlenen programda, çelenk krizi yaşandı. Programa katılmak için gelen CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan ve partililer, protokol çelenklerinin bulunduğu yere parti çelengini koydu. Bu arada, çelenk bulunduğu yerden kaldırılarak, arka tarafa konuldu.

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan'ın müdahale etmesine rağmen çelengin yerinden kaldırılması, partilileri kızdırdı. Protokolün dua ettiği sırada şehitliğin dışına çıkan CHP'liler, başka bir program düzenledi.

Konu hakkında açıklama yapan CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, "Halkının geçmişine ve şehitlerine saygı duyacağı bir takım kutlama törenleri izne tabi kılınmıştır. Dolayısıyla bu Türkiye Cumhuriyeti halkının milli ve manevi değerlerini köreltmeye, küçültmeye yok etmeye yöneliktir. Öncelikle böyle bir yasanın çıkarılması ve bunu çıkaran AK Parti'yi protesto ediyorum. Milli ve manevi değerlerimizde siyasi partilerin çelenk koymalarının izne tabi olmaması gerek. Bu devlete hükmeden gelecekte iktidar olacak, bu devleti yönetecek olan siyasi partilerin bu tür eylemlerde devletin valisinden izin almaması gerekir. Şehitlerimize kelle diyen zihniyetin siyasi partilerimizi getirdiği noktada budur. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyeti kuran bir partidir. Şehitlerin kanı ve kemikleriyle kurulmuş bir partidir. Atamızın, ecdadımızın bir partisidir. Biz alternatif olarak CHP'liler şehitlerimize duyduğu saygı ve minnetle burada ayrıca belirtmek istedik. Kargaşa çıkmasın diye de devletin yaptığı tören dışında alternatif bir tören yapmak için burada bulunuyoruz. Buradan tüm şehitlerimize rahmet diliyorum, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda, bekasında ve devamında devam eden bizim devamlılığımızı sağlayan Doğu'da ve Güneydoğuda sayın denilen eşkıyanın şehit ettiği yavrularımıza Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Advertisement