Sosyal Medya Canavarı Olmak İster Misin? - Son Dakika
Güncel

Sosyal Medya Canavarı Olmak İster Misin?

Sosyal Medya Danışmanı ve Eğitmen Oğuzhan Saruhan'ın, sosyal medyanın daha etkili kullanabilmesi ve doğru bir iletişim gerçekleştirilebilmesi adına kaleme aldığı 'Sosyal Medya Canavarı Olmak İster Misin?' kitabı okuyucuyla buluştu.

11.09.2018 14:09  Güncelleme: 11:36

Dünya dijitalleşiyor, dijitalleşen dünyayla ile beraber; ihtiyaçlarımız, yaşantılarımız, davranışlarımız ve alışkanlıklarımız da değişiyor. 'Dijital Çağ' olarak tanımladığımız bu dönemde dijital ortamlarda daha fazla görünen, sosyal ağları daha etkili ve akıllı kullananlar kazanıyor. Sosyal Medya Danışmanı ve Eğitmen Oğuzhan Saruhan, sosyal medyanın daha etkili kullanabilmesi ve doğru bir iletişim gerçekleştirilebilmesi adına 'Sosyal Medya Canavarı Olmak İster Misin?' kitabını kaleme aldı.


Uzun yıllardır sosyal medya üzerine çalışmalar yapan Saruhan, yeni kitabıyla sosyal medyayı daha etkili kullanmak, bu mecralardaki potansiyeli iş ağına çevirmek isteyenlere yönelik kapsamlı bir kılavuz sunuyor. Kitabında birçok araştırmaya yer veren Saruhan, ayrıca örnek vakalar üzerinden de konuları çözümlüyor. Kitabında sektör profesyonellerinin de görüşlerine yer veren Saruhan, "Sosyal medyayı daha efektif kullanmak isteyen, hem kişisel hem de kurumsal anlamda sosyal medyada fark yaratmayı hedefleyenlere ışık tutabilecek bir çalışmaya imza atmak istedim" dedi.

Oturduğunuz Yerden Para Kazanmak İster misiniz?

Dünyanın dijitalleşmesiyle beraber sınırlar da ortadan kalktı. Sosyal medya üzerinden iş yapan birçok insan ofise gitmeden para kazanabilecek seviyeye geldi. Çünkü artık mobil bir dünyada yaşıyoruz, internete bağlanabildiğiniz her yer ofis, telefonunuzu ya da bilgisayarınızı kullanabildiğiniz her yer toplantı odasına haline geldi. Bu açıdan baktığımızda gerçek anlamda sosyal medya uzmanlığı geleceği en parlak mesleklerden biri. Bu kitap oturduğunuz yerden para kazanabilmeniz için size birçok öneride bulunuyor.

Sosyal medyada kişisel marka konumlandırma, içerik üretimi, rakip analizi, monitoring, kriz yönetimi, viral kampanyalar, sosyal medyada profil oluşturmanın ele alındığı kitapta Facebook, Twitter, Instagram, YouTube ve LinkedIn'i uçuracak taktiklere de yer verildi.

Kitapla ilgili konuşan Marka Danışmanı Güven Borça, "Eski tüfeklerden yeni nesle, herkese hitap edecek dolu, akıcı ve somut öneriler içeren bir kitap. Okurken kendime iki sayfa not aldım. İleride bir sosyal medya canavarı olursam bilin ki sebebi Oğuzhan Saruhan'ın tavsiyeleridir" dedi. Prof. Dr. Uğur Batı ise "Sosyal medya pazarlamasının yöntemselliği, ilk başladığı yıllarda bir bilgi birikimi üzerine gelişmedi. Bu nedenle alanla ilgili yapılan her çalışma büyük değer içeriyor. Oğuzhan Saruhan da ana damarda ilginç ve etkileyici bir kitap yazmış. Farklı yöntemler, pek çok örnek vaka ve gerçekten değerli bir kitap" diye konuştu.

Sosyal medyanın hayatımıza girdiği ilk günden günümüze kadar uzanan dönemde enformasyon, teknoloji, iş hayatı, iletişim, sanat ve daha pek çok alanda köklü değişiklikler yarattığının altını çizen BKM CEO'su Dr. Soner Canko ise "Hatırlayın; sosyal medyanın olmadığı günlerde gelişmeleri gazetelerden ve televizyonlardan takip ederken bugün her şeyi anında mobil cihazlarımızdan sosyal medya aracılığıyla izler duruma geldik. Bilginin dönüşümü sosyal medya platformları sayesinde her geçen gün hız kesmeden devam ediyor. Diyalog ve şeffaflık temeline dayanan bu dünyada kurumların mutlaka yer alması ve hedef kitleleriyle bu samimi ilişkiyi kurması büyük önem taşıyor. Dolayısıyla sosyal medyayı kurum stratejisinin yapı taşlarına dahil eden kurumların bir adım öne çıktığını rahatlıkla söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Sosyal Medya Canavarı Olmak İster Misin?
Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sosyal Medya Canavarı Olmak İster Misin? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement