Suçıktı Şiir Akşamları Dolu Dizgin Geçti - Son Dakika
Güncel

Suçıktı Şiir Akşamları Dolu Dizgin Geçti

Suçıktı Şiir Akşamları Dolu Dizgin Geçti

Dursunbey'de her yıl geleneksel olarak yapılan Suçıktı Şiir akşamlarının 19.'su Su ile şiirin buluştuğu Suçıktıda yapıldı.

16.07.2012 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suçıktı Günü ve Şiir Akşamları etkinlikleri Suçıktı Mesire yerinde yapılan gündüz programı ile başladı. Programa ev sahipliği yapan Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz, konuklarını Suçıktı 'da ağırladı. Konuklar arasında Balıkesir Vali yardımcısı Nusret Şahin,Dursunbey Kaymakamı A. Süheyl Üçer, Yargıtay Üyesi Sadi Güven, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlığlu, Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Soykan, İl Tarım Müdürü Engin Sanc, Balıkesir Şairler ve Yazarlar Derneği genel Sekreteri Yusuf Akgül, Ak Parti İlçe bşkanı Halil Demir, İl Genel Meclis üyesi Ahmet Seçal çeşitli birimlerden amirler ile çok sayıda davetli vardı.

Programın sunuculuğunu Faruk Balcı yaparken, Dursunbey İmam-Hatiplerinden Şevket Demiraslan 'ın yapmış olduğu Suçıktı Şükür Duasının ardından şiir okuma yarışmasına geçildi. Şairlerden oluşan jüri üyelerinin karşısında ter döken genç şairler programa katılan herkesi mest etti. Şiir Okuma Yarışmasının Birincisi Edanur Aktaş olurken Zehra Yaren İkinci, Sena Gezer Üçüncü oldu. Dereceye giren genç şairlere ve yarışmaya katılan tüm yarışmacılara Dursunbey Belediyesi tarafından Tablet PC, Fotoğraf Makinesi ve Spor Ayakkabı verildi. Şiir Yarışmasnın ardından TRT sanatçısı Alp Arslan mini bir konser verdi. Pilav-Ayran İkramı ve tasavvuf Konserinin ardından gündüz programı sona erdi.

Programın ikinci etabına Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde devam edildi. Kültür Merkezine taşınan Şiir Evi'nin gelen konuklar ile beraber açılışı yapıldı. Öğrencilerin yapmış olduğu ebru sergisi şair ve misafirler tarafından dolaşıldı. Ardından şailerin düzenlediği ""EDEBİYAT VE AHLAK:EDEBİYAT ORTAMLARINDA YOZLAŞMA VEYA "ALAN KİRLENMESİ" isimli panal düzenlendi.Panalin Modaretörlüğünü Hüseyin Akın yaparken Cemal Şakar,Mustafa Muharrem ,Alper Gencer,Zeki bulduk panele konuşmacı olarak katıldı.

Saat 20:30 sıralarında başlayan Alp Arslan Konseri şiir dinletileri öncesinde vatandaşların kulağındaki pası alırken akşam bölümüne de vatandaşların ilgisi oldukça yoğun oldu. Şiir Akşamları programını Şairlerden Ahmet Veske sundu. Daha sonra 20 şair şiirlerini kimi zaman duygusal kimi zaman duygusal kimi zaman heycan dolu anlatımlarla katılımcılara unutamayacakları bir akşam yaşattılar.

Program sonrası şiir akşamlarına katılan Şairler toplu hatıra fotoğrafı çektirirken Başkan Yılmaz katılan tüm şairlere tek tek teşekkür etti.Şiir akşamlarına katılar şairlerin isimleri ise şöyle; İhsan Deniz, Haydar Ergülen, Şakir Kurtulmuş, Zeynep Arkan, Osman Özbahçe Ercan Yılmaz, Ali Emre, Vural Kaya, Fatma Çolak, Mustafa Köneçoğlu, Emel Özkan, Mustafa Akar, Sait Yavuz, Hüseyin Karaca.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Suçıktı Şiir Akşamları Dolu Dizgin Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement