Tarsus Kültür Ve Dayanışma Derneği Yöneticileri İle TarsuslulaR Tanıştılar - Son Dakika
Güncel

Tarsus Kültür Ve Dayanışma Derneği Yöneticileri İle TarsuslulaR Tanıştılar

Tarsus Kültür Ve Dayanışma Derneği Yöneticileri İle TarsuslulaR Tanıştılar

Kaymakam Güldibi, "Mücadelemizi Tarsus Dışına Da Demokratik Yollarla Yaymamız Gerekiyor

04.06.2011 00:06  Güncelleme: 00:07

İstanbul'da faaliyet gösteren Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri, düzenlenen kokteylle Tarsuslularla tanışma fırsatı buldular.

Kent Konseyi tarafından organize edilen ve Güner Baykal Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programa Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Mersin Milletvekili Prof.Dr. Akif Akkuş, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, MHP İlçe Başkanı Hakan Özbelli, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Ekinci, yöneticiler Hakkı Yurdakul, Safa Gerger, Sönmez Targa, oda ve dernek başkanları katıldı.

Kent Konseyi Başkanı Emin Sağlam'ın yaptığı hoş geldiniz konuşmasından sonar söz alan Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Ekinci, İstanbul'da Tarsus'un tarihi ve kültürünü tanıtmak için mücadele verdiklerini ifade ederek, derneğin bundan sonra ki süreçte aktif olarak çalışmalarda bulunacağını belirtti.

Ekinci, "Bir logo üzerinde duruyoruz. Üye sayımızın yılsonuna kadar bin olması için çalışacağız. Tarsus lobisi oluşturmak için de çalışmalara başladık. İstanbul'da bir misafirhane veya bir yurt yapılması için çalışacağız ve bu konuda destek arayışımız olacak. Tarsus'un sosyal ve kültürel tarihini ortaya çıkarmaya çalışanlara büyük destek vereceğiz. İl olma ve üniversite sevdasından asla vazgeçmeyeceğiz. Bizim ideallerimizden vazgeçmememiz lazım" dedi.

Böyle bir toplantının gecikmiş bir toplantı olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus olarak Türkiye'de yeteri kadar lobi oluşturamadıklarını söyledi.

Başkan Kocamaz, "Tarsus gibi10 bin yıllık bir geçmiş olan bir kenti tanıtmakta zorluk çekiyorsak, burada hepimizin vebali var. Tarsus'un tanıtılmasına çok geç başlanıldı. Tarsus'ta doğan, gönlü Tarsus'la birlikte atan, Tarsus'ta yaşayan herkesin bu mücadelede yer almasını istiyoruz. İstanbul'da Tarsusluların lokal açması çok güzel bir olaydır.

Aynı faaliyetlerin Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde de olması gerekiyor. İstanbul'daki Tarsuslu insanlarımız mutlaka bu lokalde buluşacaklardır. Yeter ki bizler Tarsus ortak paydası etrafından birleşmeyi içimize sindirebilelim. Böyle bir olayı gerçekleştiren Orhan Ekinci ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Her şeye rağmen Tarsus'un geleceği adına bir umut ışığı olmasını diliyorum.

İl olma ve ayrıca Tarsus'un üniversite sevdasını da mutlaka hayata geçirmemiz lazım. Bugüne kadar Tarsus'un hakkı her platformda gasp edilmiştir. Tarsus lobisi oluşturarak Tarsus'un hakkını her platformda arayacağız. Bu lokalin Tarsus'umuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

"Bir yerde toplanıyoruz, konuşuyoruz, ayrılıyoruz ve orada konuşulanları unutuyoruz" diyen Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, mücadeleyi Tarsus dışına da demokratik yollarla taşınması gerektiğini söyledi.

Kaymakam Güldibi, "Ben göreve başlayalı 10 ay gibi bir zaman oldu. Artık biraz daha aktif olmanın, hareket geçmenin gerektiğini düşünüyorum. Ben fakülte konusunda konuşmak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde Tarsuslular olarak Mersin Üniversitesi rektörlüğü ile fakülteler için görüşmeler yaptık. Ben bazı mücadeleleri eksik yaptığımızı düşünüyorum. Biz orada bir şekilde karşılandık ama belki tatmin olduk, belki de olmadık.

Fakat orada yaptığımız işlem orada kaldı. İsterdim ki, sivil toplum örgütlerimizin ve derneklerimizin sayısı diğer şehirlerden bir hayli fazla ve bekliyordum ki, en azından fakslarla, e-maillerle bir şekilde tatmin olmadığımızı iletelim. Bizim Tarsuslular olarak gerek fakülteyi gerekse bir adım sonra üniversiteyi istediğimizi bir yerlere bildirmemiz lazım. Bir yerde toplanıyoruz, konuşuyoruz, ayrılıyoruz ve orada konuşulanları unutuyoruz. Mücadelemizi Tarsus dışına da daha hukuki ve demokratik yollarla yaymamız gerekiyor.

Günümüzde bir şeyler kopartabilmenin tek yolu bu. Bizim için önemli olan Tarsus'ta olmayan kaynakların Tarsus'a getirilmesi. Bizim Tarsus'taki ve Tarsus dışındaki çalışmalarımızı gayet planlı ve düzenli bir şekilde yapmamız lazım. Ve bu çalışmaları bir arada yapmamız lazım. Bu manada daha aktif ve faal bir çalışma ortamına girmemiz lazım. Yoksa istediğimiz, beklediğimiz şeyleri alamayız.

Üniversite istiyoruz ama şu an elimizde bulunan 4 fakültenin önümüzdeki yıl açılması, öğrenci kabul etmesi için yoğun bir çalışma içerisine girmeliyiz ve ilgili makamları faks ve e-mail yağmuruna tutmalıyız ki; Tarsuslu bunu hak ediyor desinler. Mücadele etmeden artık dünyada bir şeyleri elde edemiyorsunuz. Öyleyse bu mücadeleci ruhumuzu, gayretimizi göstermemiz lazım" ifadesini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarsus Kültür Ve Dayanışma Derneği Yöneticileri İle TarsuslulaR Tanıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement