Teknoloji Cerebral Palsy'li Çocuklara Umut Oluyor! - Son Dakika
Güncel

Teknoloji Cerebral Palsy'li Çocuklara Umut Oluyor!

Teknoloji Cerebral Palsy\'li Çocuklara Umut Oluyor!

Cerebral Palsy'li çocukların eğitim ve rehabilitasyon ihtiyacına cevap vermek amacı ile kurulan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı'nın eğitim atölyelerine Teknoloji Pazar'dan destek geldi.

07.06.2017 17:13

Teknoloji Pazar, TSCV'de kurulacak teknolojik destekli eğitim atölyesine hem gerekli cihazları bağışlıyor hem de teknolojipazar.com'u kullanan tüm müşterilerini Cerebral Palsy konusunda duyarlı olmaya ve bağışta bulunmaya davet ediyor. Proje Temmuz ayı sonuna kadar devam edecek.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı'nın Cerebral Palsy tanılarına dikkat çekmek, toplumu bilinçlendirmek ve eğitimlerine teknolojik destek sağlamak adına yaptığı çalışmalara teknolojipazar.com #oynayarakaşıyoruz projesi ile destek oluyor. teknolojipazar.com ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı iş birliği ile hayata geçirilen proje ile hem teknolojik destek sağlanıyor hem de çocukların ve ailelerin üzerindeki psikolojik baskıların azaltılması hedefleniyor.

Haziran ve Temmuz ayı boyunca devam edecek olan kampanya ile kurulacak eğitim atölyesinde Cerebral Palsy'li çocukların iletişim becerilerinin geliştirilmesi, eğitimi daha eğlenceli hale sokarak ilgilerinin daha uzun süreye çıkarılması ve temel motor hareketleri geliştirmelerinde onlara yardımcı teknolojilerle daha hızlı ve kalıcı bir eğitim sunulması amaçlanıyor.

Teknolojipazar.com'dan yapılan alışverişler, Cerebral Palsy'li çocuklara teknolojik destekli eğitim atölyesi kazandıracak

Cerebral Palsy'li çocukların eğitiminde teknoloji kullanımı yurt dışında oldukça yaygın olmakla birlikte ülkemizde çok kısıtlı. Bu nedenle de teknolojipazar.com ve TSCV iş birliği ile hayata geçirilen projede Cerebral Palsy'li çocukların eğitiminde inovasyon yapılıyor. TSCV tarafından yeni oluşturulacak teknoloji destekli eğitim atölyesine gerekli olan cihazlar için bağışta bulunan Teknoloji Pazar, ayrıca alışveriş için teknolojipazar.com'u kullanan tüm müşterilerini de Cerebral Palsy konusunda duyarlı olmaya ve destekte bulunmaya davet ediyor.

Proje kapsamında teknolojipazar.com e-ticaret sitesinden yapılacak olan her 500 TL ile 1.000 TL arası işlemlerde 5 TL, 1.000 TL ile 2.000 TL arasındaki işlemlerde 10 TL, 2.000 TL ile 5.000 TL arasındaki işlemlerde 20 TL, 5.000 TL ile 10.000 TL arasındaki işlemlerde 50 TL ve 10.000 TL üzeri işlemlerde 100 TL, teknolojipazar.com tarafından projeye bağışlanacak. Bu tutarların dışında dileyen kullanıcılar 5 TL, 10 TL, 20 TL, 50 TL ve 100 TL'lik kuponları satın alarak da kampanyaya destek olabilecekler. Tüm bağışlar #oynayarakaşıyoruz projesi için toplanacak ve ürün olarak teknolojipazar.com tarafından TSCV'ye teslim edilecek.
EDİTÖRE NOT:
Teknolojipazar.com
2010 yılında Almera Bilişim San. ve Tic. Ltd. Şti. çatısı altında, sadece teknoloji ürünleri satışı amacıyla Antalya merkezli olarak e-ticaret sektöründe faaliyetlerine başlamıştır. Diğer bilinen e-ticaret sitelerinden farklı olarak sadece teknoloji ürünlerine odaklanıp bu hedefle tüm Türkiye'ye satış yapmaktadır. 2016 yılı itibariyle teknik ekip, yazılım ve donanım olarak ciddi atılımlar ve yatırımlar yaparak e-ticaret sektöründe de bilinen büyük markalar arasına girmiştir.
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV)
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), Türkiye'de Cerebral Palsy (CP) konusunda geniş bir yelpazeye sahip ilk ve tek kuruluştur. Cerebral Palsy'li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve hayata kazandırılmaları için gerekli faaliyet ve gayretlerde bulunup, çocuklarımız ve ailelerinin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen, sosyal hayatta daha fazla yer edinebilen bireyler olmaları için gayret etmektir. İstanbul'un Ataşehir ilçesinde 35 bin 569 metrekare alan üzerinde; Metin Sabancı Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Aile Danışma Merkezi bulunan TSÇV; kurulduğu günden bugüne 20 bine yakın çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu.
Her 1.000 Bebekten 4'ü Cerebral Palsy'li Doğuyor
Cerebral Palsy'li çocukların ve ailelerinin hayatları boyunca ihtiyaç duydukları özel eğitim ve rehabilitasyon desteğine cevap vermek amacı ile kurulan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı eğitici, geliştirici, koruyucu, teşhis ve tedavi edici çeşitli destek hizmetleri sunuyor.
Dünyada 17 milyon kişide görülen Cerabral Palsy; duruşu ve hareketleri etkileyen, doğum öncesi, esnası ve sonrasında beynin hasar görmesi sonucunda oluşan fiziksel engellilik durumudur. Hareketleri etkileyen, kalıcı bir sorun olan Cerabral Palsy bebeğin 3 yaşına gelene kadarki gelişimi esnasında oluşabiliyor. Türkiye'de her 8 saatte bir Cerebral Palsy'li bebek dünyaya geliyor.
Hareket bozukluğu ile birlikte görme, işitme, algılama sorunları ve epilepsi gibi farklı durumların da eşlik edebildiği Cerabral Palsy'li bireylerde yapılan araştırmalara göre 4 çocuktan 1'i konuşamıyor, 3 çocuktan 1'i yürüyemiyor, 2 çocuktan 1'i zihinsel engelli, 4 çocuktan 1'inin epilepsisi olduğu gözlemleniyor.
Yaşam boyu sürmesiyle birlikte ilerleyici bir sağlık durumu olmayan CP doğru rehabilitasyon yöntemleri ile olumlu yönde gelişim gösterip destek programlarıyla CP'li bir kişinin sosyal yaşama adaptasyonu sağlanabiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Teknoloji Cerebral Palsy'li Çocuklara Umut Oluyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement