Geçen dönem 198 olan proje katılım sayısının, bu yıl 216'ya ulaştığını belirten Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Başkanı Müjdat Altay, "30 başvuru ile başladığımız Teknoloji Ödülleri programının bugün geldiğimiz noktada 200'ü aşması mutluluk verici" dedi.
Türkiye'nin en prestijli ödülleri arasında yer alan "Teknoloji Ödülleri" rekora koşuyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Türkiye'nin teknoloji geliştiren ülkeler arasında yer almasını sağlamak, yenilikçi ürünlerin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla düzenlenen ödüller için, toplam 23 ilden 216 başvuru yapıldı.
Türkiye'nin, her yıl düzenli olarak yayınlanan Küresel İnovasyon Endeksi'nde son 4 yılda basamakları 10'ar, 20'şer tırmandığına dikkat çeken Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Başkanı Müjdat Altay, 1997 yılında 30 başvuru ile başladıkları Teknoloji Ödülleri'ne 11 programda toplam 872 projenin ön başvuruda bulunduğunu söyledi. Geçen yıl başvuru sayısının 198 olduğunu kaydeden Altay, "Bu yıl geçen yılki başvuru sayısını geçmeyi hedefliyorduk. Nitekim 12'ncisini gerçekleştirdiğimiz Teknoloji Ödülleri'ne toplam 23 ilden 216 başvuru yapıldı. Bugün geldiğimiz noktada 200'ü geçmek mutluluk verici. Türkiye'nin teknoloji geliştirme, yoğun rekabet ortamında yer almamızı sağlayacak katılımcılara teşekkür ederiz" dedi.
YURT ÇAPINDA 23 İL KATILDI
Geçen yıl yurt çapında 19 ilden katılım sağlanan ödüle, bu yıl katılan il sayısının arttığına da işaret eden Altay, "Bu yıl katılım sağlayan il sayımız 23'e yükseldi. Bu 2023 hedeflerine ulaşmaya çalışan Türkiye adına oldukça sevindirici bir durum. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Manisa'dan toplam 182 başvuru gelirken; diğer 34 başvuru ise Gaziantep, Konya, Eskişehir, Sakarya, Adana, Erzurum, Gebze, Kayseri, Osmaniye, Tekirdağ, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Düzce, Karabük, Kütahya ve Tarsus'tan yapıldı" diye konuştu.
FİRMALARIN %66'SI İLK DEFA BAŞVURDU
Başvuru yapan 174 firmanın yüzde 66'sının Teknoloji Ödülleri'ne ilk defa katıldığına dikkat çeken Müjdat Altay, "Düzenlediğimiz bu etkinlikle hedefimiz, Türkiye'nin sahip olduğu potansiyel doğrultusunda yenilik ve fark yaratarak gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşmak. Ülkemizde özgün teknoloji üretilmesini ve bunun sonucunda yerli üretim yapılmasını sağlamak. Son başvurularda gösterdi ki çalışmalarımız sonuç veriyor" dedi.
KOBİ'den büyük ölçekli firmalara önemli geri dönüşler aldıklarının altınını çizen Altay, şöyle konuştu: "Teknoloji Ödülleri ve Kongresi'nin program tasarımını yapmaya başladığımız 1997 yılında 'inovatif ürün' veya 'teknoloji' dediğimizde, önce 'inovatif' ile ne demek istediğimizi anlatıyor, yenilikçi ürün veya teknolojinin tanımını yapmaya çalışıyorduk. Bugün Teknoloji Ödülleri'ne başvuran projeler, o günden bu yana ülkemizin bu alanda kat ettiği yolun adeta birer kanıtı."
Başvuruların yüzde 79'unun ürün kategorisinde, yüzde 21'inin süreç kategorisinde olduğuna da değinen Altay, bunların yüzde 39'unun Büyük/Bağlı, yüzde 18'inin Orta, yüzde 24'ünün Küçük, yüzde 20'sinin Mikro Ölçekli İşletmelere ait olduğunu söyledi. Teknoloji Ödülleri 12'nci dönem finalistlerinin 2016 yılı içinde ödüllerine kavuşacaklarını kaydeden Altay, 2015 yılı içinde son başvuruların alınması ve hakem saha değerlendirmesi ile süreçlerin tamamlanacağını belirtti.
Son Dakika › Güncel › Teknoloji Ödülleri 12'vcisinde Rekora Koştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?