Terör saldırısının yaşandığı İstiklal Caddesi'ne ziyaretler sürüyor - Son Dakika
Güncel

Terör saldırısının yaşandığı İstiklal Caddesi'ne ziyaretler sürüyor

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybedenler, olayın yaşandığı alana karanfiller bırakılarak anılıyor.

20.11.2022 13:52  Güncelleme: 17:43

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybedenler, olayın yaşandığı alana karanfiller bırakılarak anılıyor.

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin yaşamını yitirmesine, 81 vatandaşın yaralanmasına yol açan terör saldırısının yaşandığı noktada gün boyu ziyaretler sürüyor.

Vatandaşlar, saldırının yaşandığı alana Türk bayraklarıyla ve karanfillerle geliyor. Ellerindeki çiçekleri saldırı noktasına bırakan vatandaşlar dua ederek, hayatını kaybedenleri yad ediyor.

Platforma karanfil bırakan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkeyi bölmek isteyen şer güçlerini şiddetli bir şekilde lanetlediğini belirtti.

Türkiye'deki birlik ve beraberliğin iç ve dış odaklar tarafından hedef alındığını söyleyen Sayan, "Allah onlara fırsat vermesin. Şer güçlerine gereken cevabı Kurtuluş Savaşı'nda Sakarya Savaşı'nda nasıl verdiysek onlara karşı yine birlikte mücadele edeceğiz. Ağrılı hemşerilerim adına hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Herkes Diyarbakır anneleri gibi cesur olsa böyle olayların olacağını inanmıyorum. Tüm şer güçlerine lanet okuyorum." diye konuştu.

Trabzon Dernekleri Federasyonu üyeleri, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünden yürüyerek terör saldırının yapıldığı alana geldi. Grup, patlamanın yaşandığı noktaya kurulan platforma karanfil bıraktı.

Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu, dernek olarak İstiklal Caddesi'nde yapılan bu menfur saldırıyı kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi.

Millet olarak kimsenin kardeşliklerini bozamayacağını ifade eden Şatıroğlu," Adı İstiklal olan bu caddemizin ismini lekeletmeyeceğimizi burada bütün herkese ilan ediyoruz. İstiklalimize ve istikbalimize kimsenin göz koymasına bu millet müsamaha göstermeyecektir ve buna izin vermeyecektir. Edirne'den Kars'a kadar bütün vatan toprağının bir olduğunu ve bu milletin kardeş olduğunu burada ifade etmek istiyoruz." dedi.

İstanbul Alevi Derneği üyeleri patlama noktasındaki platforma gelerek çiçek bıraktı.

Dernek Başkanı Mehmet Yılmaz yaptığı açıklamada terörü lanetlediklerini ve esnafın yanında olduklarını söyledi.

Terör saldırısının yaşandığı İstiklal Caddesi\'ne ziyaretler sürüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör saldırısının yaşandığı İstiklal Caddesi'ne ziyaretler sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement