Texworld İstanbul Fuarı Ziyaretçilere Kapılarını Açıyor - Son Dakika
Güncel

Texworld İstanbul Fuarı Ziyaretçilere Kapılarını Açıyor

Texworld İstanbul Fuarı Ziyaretçilere Kapılarını Açıyor

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 3-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Texworld Istanbul fuarı tekstil sektörünün öncü aktörlerini ağırlayacak.

02.11.2015 15:37

Messe Frankfurt tarafından organize edilen Texworld Istanbul fuarı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda kapılarını yarın ziyaretçilere açıyor. 3. kez düzenlenecek olan Texworld Istanbul fuarında sektör profesyonelleri bir araya gelecek.

Messe Frankfurt İstanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım ; 8 ülkeden 127 katılımcıyı fuarda ağırlayacaklarını belirterek sözlerine şöyle devam ediyor:"Yarattığımız bu uluslararası platformda; katılımcıları, ziyaretçileri ve satın almacıları aynı çatı altında buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Türk moda ve hazır giyim markaları artan iç talebi karşılamak için çok çeşitli ve farklı kalitede kumaş arayışında. Türkiye'nin dünyada en önemli tekstil merkezlerinden biri olduğunu göz önüne alacak olursak 3. Texworld Istanbul, sektörü bir kez daha bir araya getirmektedir. Bu yıl ilk kez fuara, hazır giyim ve konfeksiyon ürün grubu da eklendi. Bir başka yenilik ise; 3. Texworld Istanbul'a ilk defa DGTIA (Daegu Gyeongbuk Tekstil Endüstrileri Birliği) ve KOTRA (Kore Ticaret-Yatırım Teşvik Ajansı) 'nın katılacak olmasıdır. İpekyolu, Daegu şehrinde başlayıp, İstanbul'da sona ererdi. Bildiğiniz gibi, tarihte İpek Yolu sadece tüccarların değil, aynı zamanda doğudan batıya ve batıdan doğuya bilgelerin, orduların, fikirlerin, dinlerin ve kültürlerin de yolu olmuştur. Fuarda bu yıl gerçekleşen bir diğer yenilik ise Vietnam'ın katılımcı ülkeler arasında yer almasıdır. Kore, Pakistan ve Hindistan ise pavilyon düzenleyen ülkeler arasında yer alıyor."

Texworld Istanbul, Messe Frankfurt'un dünya çapındaki hazır giyim kumaşları marka etkinliklerinin parçası olan tüm ürün gruplarını kapsıyor. Katılımcılar; pamuklu, denim, brode ve dantel, örme kumaş, gömleklik, yün ve yünlü karışımlı kumaşlar, fonksiyonel kumaşlar, keten ve kenevir dokuma, baskı, ipek, ipek görünümlü kumaşlar, iplik ve elyaf, aksesuar, organik kumaşlar, şal ve eşarp, konfeksiyon ve hazır giyim ürünlerini sergileme fırsatı yakalıyor.

Türkiye, dünyada tekstil ihracatında en büyük ilk 10 ülke arasında yer alıyor ve hazır giyim ihracatında 7. sırada bulunuyor. Resmi verilere göre Türkiye'den yapılan hazır giyim ihracatı 2013 yılına göre %8 oranında bir büyüme göstererek 2014 yılında 18.7 milyar Amerikan Dolarına ulaşmıştır. Ayrıca, Türkiye ve özellikle İstanbul, coğrafi konumundan dolayı katılımcı firmalara bölge ülkelerinden gelen müşteriler ile iletişime geçmek için çok çeşitli fırsatlar sunuyor.

03 KASIM 2015 ÖZEL ETKİNLİKLER

TREND FORUMU KEŞFEDİN
Texworld Istanbul süresince ziyaretçiler Texworld Sanat Direktörleri Louis Gérin & Grégory Lamaud tarafından tasarlanan Trend Forumu'u keşfetme olanağı bulacaklar. Trend Forum'da katılımcı firmalara ait seçilmiş kumaş ve aksesuarlar sergileniyor. Bu sezonun trendleri "Prelude/Başlangıç" teması ile sektöre sunuluyor.

AYDIN ÜNİVERSİTESİ ETKİNLİĞİ
Texworld Istanbul süresince ziyaretçileri bekleyen bir diğer ilgi çekici etkinlik ise, Türkiye'nin tek Keçe Merkezi'ne sahip Aydın Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü'nün tepme keçe, ünlü kübist ressamların tabloları ve çeşitli şapkaların Texworld Istanbul standında sergilenecek olması.
Ayrıca 4 Kasım 2015 Çarşamba günü Öğretim Görevlisi Gülgün Tekin'in önderliğinde öğrenciler ıslak tepme keçe uygulamaları ile keçe şallar üretecekler.

''GELECEKTE MODA'' MASAYA YATIRILACAK
www.stilkolik.com kurucusu Elif Tuğba Aydınlıyurt'un moderatörlüğünde gerçekleşecek olan ''Gelecekte Moda'' etkinliğine Türkiye'nin ünlü moda bloggerları konuşmacı olarak katılacak. Aralarında Aslı Güvenç, Buket Güler, Simla Canpolat ve Nihan Çumralıgil'in bulunacağı etkinlikte moda trendleri, gelecek senaryo analizleri, moda ve teknoloji, teknolojik gelişmelerin moda sektörüne etkisi, lüks moda yönetimi ve trendlerin oluşumu gibi konular konuşulacak.

"VİTRİN TASARIMI ve STYLING" SEMİNERİ
Görsel sunumun bir parçası olan ''Styling'' üzerine özel projeler hazırlamakta olan Ümit Temurçin moderatörlüğünde gerçekleşecek olan etkinlikte Tchibo Türkiye-Staratejik Planlama ve Pazarlama Yöneticisi Ceyda Kaptan, Gap- Banana Republic ve Aeropostale Markalarının Görsel Sunum Yöneticisi Burcu Cansız, All Dergisi yayın yönetmeni Pınar Çelikel, Moda tasarımcısı Tuba Ergin ve ünlü moda tasarımcısı Emre Erdemoğlu ve Stil Blogger'ı ve Marie Antoinette Chcolatier Kurucu Ortağı Ruken Demirer konuk olarak yer alacaklar. ''Görsel Sunum, Vitrin Tasarımı ve Styling'' konulu etkinlikte marka ve moda tasarımcılarının koleksiyon hikayeleri mercek altına alınacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Texworld İstanbul Fuarı Ziyaretçilere Kapılarını Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement