The Mineks Ladies Classic 2013'Te Chloe Leurquin Şampiyon Oldu - Son Dakika
Güncel

The Mineks Ladies Classic 2013'Te Chloe Leurquin Şampiyon Oldu

The Mineks Ladies Classic 2013\'Te Chloe Leurquin Şampiyon Oldu

Ladies European Tour- Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası´nın erişim serisi olarak bilinen Let Access'in Türkiye ayağı "The Mineks Ladies Classic 2013" sonuçlandı.

02.12.2013 11:07

National Golf Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleşen "The Mineks Ladies Classic 2013" turnuvasında ilk sırayı Belçikalı Chloe Leurquin aldı.

Dünyanın dört bir yanında düzenlenen ve Avrupa'nın en prestijli turnuvalarından biri olarak kabul edilen, Ladies European Tour-Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'na geçiş şansı sağlayan Let Access Open'in Türkiye ayağı "The Mineks Ladies Classic 2013"te 18 ülkeden 50 kadın golfçü kıyasıya mücadele etti. 3 gün süren turnuvada, Belçikalı sporcu Chloe Leurquin 219 puanla birinci olurken, İspanyol Mireia Prat 219 puanla ikinci oldu. Chloe Leurquin ve Mirea Prat aynı puanda oldukları için playoff yapıldı ve Chloe Leurquin birdie yaparak birinciliği kazandı. Danimarkalı Julie Tvede ve Norveçli Caroline Martens, 221 puanla üçüncülüğü paylaştı.

Finalin ardından dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Mineks İnternational ve National Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent Göktuna, National Golf Kulübü Kaptanı Aydın Turhan tarafından verildi. 15 ayaktan oluşan turnuvanın genel klasman şampiyonu İspanyol Mireia Prat da şampiyonluk ödülünü Mevlüt Çavuşoğlu'nun elinden aldı.
Turnuvada emeği geçen herkese teşekkür eden National Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent Göktuna, "The Mineks Ladies Classic 2013"ün genç amatör golfçülerin profesyonelliğe geçişinde önemli bir rol oynadığını dile getirdi. Golf sporunun da olimpiyat oyunları arasına girdiğine dikkat çekerek "Bu turnuvayı olimpiyatlara hazırlık olarak görüyor ve organize ediyoruz. Yeterli destek alındığında; 2020 Olimpiyatları'na girebilecek takımları oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Turnuvada ilk 5'e giren golfçüler Chloe Leurquin, Mireia Prat, Patricia Sanz Barrio, Nicole Broch Larsen ve Fabienne In-Albon 2014 yılında düzenlenecek Avrupa Bayanlar Golf Turnavası'nda mücadele etmeye hak kazandı.

EPGA Standartlarında İlk Golf Sahası

Mineks International organizatörlüğünde yürütülen The Mineks Ladies Classic 2013'ün Golf Sahası National Golf Kulübü'dür. National Golf Kulübü, 18 Kasım 1994 tarihinde Antalya Belek bölgesinde 1100 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, uluslararası golf turnuvalarının oynanmasına olanak sağlayan EPGA (European Professional Golfers Association) standartlarına uygun Türkiye'nin ilk şampiyonluk golf kulübüdür ve 2008 yılı itibariyle Ladies European Tour'un Türkiye ayağı olan Turkish Airlines Ladies Open'a ev sahipliğini yapmaktadır.

National Golf Kulübü, 2000 yılında Akdeniz ülkelerindeki 1500 golf kulübü arasında 9. ve tüm Avrupa kulüpleri arasında en iyi 42. golf sahası seçilmiştir. 2002 Mart ayında Almanya'da yayınlanan Golf Magazin Dergisi'nin araştırmalarına göre dünya genelinde 16. ve 2003 yılında Alman Journal Magazin Dergisine göre dünyadaki "100 Golf Sahası" sıralamasında 14. sıradadır. 2012' de Golf Digest Travel Awards 2.si seçilmiştir. Türkiye´de ISO 9001 – 2000 kalite belgesini alan ilk golf kulübüdür.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel The Mineks Ladies Classic 2013'Te Chloe Leurquin Şampiyon Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement