Türk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı'nın Uzaya Gidişi Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Türk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı'nın Uzaya Gidişi Ertelendi

Türk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı\'nın Uzaya Gidişi Ertelendi

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzaya gidiş tarihinin 17 Ocak 2024'e ertelendiğini duyurdu. İlk olarak 9 Ocak olarak açıklanan tarih, olumsuz hava koşulları ve SpaceX planlamalarındaki değişiklik nedeniyle ertelendi.

21.12.2023 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer alacağı Ax3 misyonunun, olumsuz hava koşulları ve SpaceX planlamalarındaki değişiklik nedeniyle 17 Ocak 2024'e ertelendiğini belirterek, "Heyecanlı yolculuk için biraz daha sabretmemiz gerekecek." ifadesini kullandı.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından, ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) paylaşımını alıntılayarak, açıklama yaptı.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı'nın da yer alacağı Ax3 misyonunun, olumsuz hava koşulları ve SpaceX planlamalarındaki değişiklik nedeniyle 17 Ocak 2024'e ertelendiğini bildiren Kacır, "Heyecanlı yolculuk için biraz daha sabretmemiz gerekecek." değerlendirmesinde bulundu.

NASA'nın paylaşımında ise şunlar kaydedildi:

"NASA, Axiom ve SpaceX ekipleri, son dönemdeki olumsuz hava koşulları ve SpaceX'in fırlatma planındaki değişiklikler nedeniyle Axiom 3 Misyonu'nu Kennedy Uzay Merkezi'nden 17 Ocak Çarşamba gününden önce fırlatmayı hedeflemiyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı'nın Uzaya Gidişi Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement