Türk Veteriner Hekimleri'nden Uzaktan Eğitime Tepki: "Hekimlik Eğitimi Vakaya Dokunarak Yapılır, Bu Karardan Derhal Dönülmesi Gerekiyor" - Son Dakika
Güncel

Türk Veteriner Hekimleri'nden Uzaktan Eğitime Tepki: "Hekimlik Eğitimi Vakaya Dokunarak Yapılır, Bu Karardan Derhal Dönülmesi Gerekiyor"

Deprem nedeniyle üniversiteler için uzaktan eğitim kararı alınmasına Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan’dan da tepki geldi. Arslan, “Hekimlik eğitimi uygulamalı bir eğitimdir. Hekimlik eğitimi vakaya dokunarak yapılır, bu karardan derhal dönülmesi gerekiyor” dedi.

13.02.2023 17:48  Güncelleme: 17:53

Deprem nedeniyle üniversiteler için uzaktan eğitim kararı alınmasına Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan'dan da tepki geldi. Arslan, "Hekimlik eğitimi uygulamalı bir eğitimdir. Hekimlik eğitimi vakaya dokunarak yapılır, bu karardan derhal dönülmesi gerekiyor" dedi.

TVHB) Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan bugün yaptığı açıklamada, veterinerlik fakültesi öğrencilerinden de KYK yurtlarını boşaltmalarının istendiğini belirterek, bu durumun bu fakültelerde de uzaktan eğitime geçileceğinin bir işareti olduğunu vurguladı. Arslan, "Diş hekimleri ve tıp hekimlerinin, veterinerlik öğrencilerinden ayrı tutulmasını hiç kimse tasvip etmez. Biz de etmiyoruz. Mutlaka veteriner hekim öğrencilerinin de bu çerçevede değerlendirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Arslan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na da seslenerek kararı gözden geçirmelerini ve Veterinerlik Fakültesi öğrencilerinin KYK yurtlarından çıkarılmamasını istedi.

"TVHB VE MESLEK ODALARIMIZLA DEPREM BÖLGESİNDEYİZ"

Sosyal medya hesabından "Öğrencilerimizin aldığı uygulamalı eğitimler olmasaydı su anda yaşanan afete uzaktan mı müdahale edecektik" notuyla bir video paylaşan Aslan şöyle konuştu:

"Şu anda Türk Hatay Hekimler Birliği ve meslek odalarımızla veteriner hekimlerle beraber sahadayız, deprem bölgesindeyiz. Burada birçok meslektaşımız kendi acılarını bile unuttular. Enkazdaki arkadaşlarımızı, vatandaşlarımızı çıkarmaya uğraşıyorlar. Yine yetiştiricilerin ellerindeki yaralanmış hayvanlar, sokaktaki hayvanlarla ilgili çalışmalar yapıyorlar. Yani bizzat uygulamayla öğrendikleri bilgileri sahaya yansıtıyorlar."

Türk Veteriner Hekimleri\'nden Uzaktan Eğitime Tepki: "Hekimlik Eğitimi Vakaya Dokunarak Yapılır, Bu Karardan Derhal Dönülmesi Gerekiyor"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Veteriner Hekimleri'nden Uzaktan Eğitime Tepki: 'Hekimlik Eğitimi Vakaya Dokunarak Yapılır, Bu Karardan Derhal Dönülmesi Gerekiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement