Türkiye'deki 500 gazeteciden Filistin'e destek bildirisi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye'deki 500 gazeteciden Filistin'e destek bildirisi Açıklaması

Türkiye\'deki 500 gazeteciden Filistin\'e destek bildirisi Açıklaması

Türkiye'de ulusal ve yerel basında görevli 500 gazeteci, Filistin'e destek olmak için ortak bir bildiri yayımladı.

25.10.2023 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANADOLU Yayıncılar Derneği öncülüğünde 500 gazeteci ortak bildiri imzalayarak, Filistin'e destek verdi.

500 gazeteci Filistin'e destek için ortak bildiri imzaladı. Bildiride, 1948 yılında kurulan İsrail'in Filistin topraklarındaki uluslararası hukuka aykırı eylemlerinin artarak devam ettiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Filistin toprakları 75 yıldır işgal altındadır. Bu süre içerisinde maalesef kan, göz yaşı, katliam eksik olmamıştır. Bugünlerde ise İsrail Devleti soykırım yapmaktadır. İşgal ve katliamlara sessiz kalan ve katliamların son bulması için çaba göstermeyen ülkeleri hem tarih hem vicdan sahibi halklar yargılayacaktır. İsrail'in Başbakanı Netanyahu, dünyanın gözleri önünde işgal ettiği Filistin topraklarında soykırım gerçekleştirmekte ve savaş suçu işlemektedir. Netanyahu yargılanmalıdır.  ABD Başkanı Biden, soykırım ve savaş suçuna ortak olmaktan derhal vazgeçmelidir. Uluslararası hukuka aykırı bir şekilde İsrail Gazze için 'topyekun abluka' kararı alarak elektrik, su, gıda ve akaryakıt tedarikini keserek insanlık suçu işlemiştir. Buna bir son verilmelidir. İsrail hastane, okul, cami, kilise gibi masum sivillerin bulunduğu yerleri yoğun bombardıman altına alarak binlerce sivilin hayatını kaybetmesi ve bir o kadar da sivilin yaralanmasına sebep olmuştur. Bu saldırılar açıkça bir soykırımdır. 1949 tarihli Cenevre Sözleşmeleri ihlal edilmiştir. Sivil yerleşim yerleri bombalanarak yapılan saldırılarda kadın çocuk demeden insanlar katledilmiştir. Uluslararası örgütler hemen harekete geçmelidir. Yeryüzü insanlığın ortak malıdır. Dili, dini, ırkı fark etmeden tüm insanlık Filistin'in yanında olmalı ve Filistin devleti kurulmalıdır."

İslam ülkeleri liderlerinin, halklarının tepkilerine kulak vermeleri gerektiği vurgulanan bildiride ayrıca, "Batı emperyalizmine karşı, Siyonizm'e karşı, İsrail terörüne karşı, yapılan soykırıma karşı, ortak tavır almalı batının çıkarlarına hizmet etmemelidir. Bu mesele sadece Müslümanları ilgilendirmemektedir. Kudüs, ilahi dinler yani Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam açısından kutsal bir şehirdir. Dünya barışı, ancak tüm kültürlerin, ilahi dinlerin ve halkların böylesi kutsal bir şehirde bir arada olması ile mümkündür. Bu vahşetin, soykırımın durdurulması için Birleşmiş Milletler'de veto yetkisine sahip 5 daimi ülke, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Çin, Fransa, Birleşik Krallık harekete geçmelidir. İslam Konferansı Teşkilatı savaşı durdurmak için gerekirse askeri müdahale seçeneğini masaya taşımalıdır. Bir başka önemli nokta ise Batı medyasının ikiyüzlü tavrıdır. Katliamı yapan İsrail olunca sesleri çıkmamaktadır. İsrail yanlısı küresel reklam şirketleri Batı medyasını kontrol altına almıştır. Bizler vicdanlı 500 gazeteci Filistinli mazlum insanların sesi olacağız" denildi.

Bildiride ayrıca, "Öte yandan İsrail halkı inancı ve kültüründen dolayı hedef olmamalıdır. Bizler hiçbir din ya da millete düşman değiliz. Masum İsrailli çocuk ve kadınlar da bizim için değerlidir. Hatta sağduyulu Yahudiler de bizim insanlık adına paydaşımızdır.  Bizler, onlarca yıldır süren bu işgale ve soykırıma karşı duranların safında yer alıyoruz. Halen devam eden bu soykırıma, İsrail terörüne, insanlık suçu olan saldırılara ve hukuk ihlallerine 'dur' diyoruz. Filistin halkının sesi biz olacağız" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'deki 500 gazeteciden Filistin'e destek bildirisi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement