Türkiye-Lübnan Belediye Birlikleri Arasındaki Sözleşme - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türkiye-Lübnan Belediye Birlikleri Arasındaki Sözleşme

29.01.2015 18:09

Lübnan Dınniyye Bölgesi Belediyeler Birliği Başkanı Sa'diyye: "Tarih kitaplarında Türkiye bize yanlış anlatıldı ancak biz hakikati biliyoruz, adalet içinde yönettiklerini de biliyoruz"

Lübnan Dınniyye Bölgesi Belediyeler Birliği Başkanı Muhammed Sa'diyye, tarih kitaplarında Türkiye'nin kendilerine yanlış anlatıldığını söyledi.

Sa'diyye, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ile Lübnan Dınniyye Bölgesi Belediyeler Birliği arasındaki "İyi Niyet Sözleşmesi"nin, MBB'de düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Lübnan'da tarih kitaplarında Türkiye bize yanlış anlatıldı ancak biz hakikati biliyoruz, adalet içinde yönettiklerini de biliyoruz" dedi.

Aynı zamanda Deyr Nubuh Belediye Başkanı olan Sa'diyye, 175 bin nüfuslu bölgenin 27 belediye ve 80 beldeyi kapsadığını aktararak, "Aralarında Hristiyan belediyelerin de bulunduğu 27 üyemizin hepsi, 'İyi Niyet Sözleşmesi'ne mecliste 'evet' dedi" ifadelerini kullandı.

Sa'diyye, "Bölgemizi ayırt eden en büyük özellik, 3 Türkmen köyün bulunması. Ama bu köyde yaşayanlar, Türkçe bilmiyor. Lübnan küçük olmasına rağmen dünyayla bağlantıları olan bir ülkedir. (Kültürel olarak) Güney tarafı İran'a, ikinci bölge Fransa'ya yakın. Üçüncü bölge ise kendine özgü kültüre sahip olup, Türkiye'ye yakınlaşabilir" diye konuştu.

"Türkiye ve Lübnan halkları arasındaki kardeşlik ile dostluğun pekiştirilmesi, sosyal, kültürel ve ekonomik konularda dayanışmanın amaçlandığı" sözleşmeyi, Bağcılar Belediye Başkanı ve MBB Başkan Vekili Lokman Çağırıcı ile Sa'diyye imzaladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Lübnan Belediye Birlikleri Arasındaki Sözleşme - Son Dakika


Advertisement