Türkiye'yi AİHM'de Savunan Prof. Dr. Çağlar'a Son Görev - Son Dakika
Güncel

Türkiye'yi AİHM'de Savunan Prof. Dr. Çağlar'a Son Görev

Türkiye\'yi AİHM\'de Savunan Prof. Dr. Çağlar\'a Son Görev

Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç. "Hukukçuların söylediklerinin tepki çekmesi normaldir.

28.07.2011 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Bakır Çağlar son yolculuğuna uğurlandı. Üsküdar'da bulunan Şakirin Camii'nde kılınan cenaze namazına Çağlar'ın eşi Zeynep Çağlar ile akademisyen arkadaşları, öğrencileri ve Çağlar ailesinin yakınları katıldı. Cenazeye ayrıca Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, eski TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu başkanı Zafer Üskül, Türkiye Gazetecileri Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç'de katıldı. Çağlar'ın cenazesi daha sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"KAFAMIZDAKİLERİN HEPSİNİ SÖYLEME ZAMANIDIR"

Cenazeye katılan eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in kendi öğrencilerini işaret ederek 'Batan geminin malları bunlar' sözünü kullanması dikkat çekti. Teziç, "Bakır Çağlar ve Bülent Tenör ile ilk akademik hayata girdiği zaman aynı odayı paylaştım. Yıllar içinde Bakır'ı da Bülent'i de, yakından tanıyor insan. Bakır birikimleri yüksek bir insandı. Karakter sahibiydi. Bülent de öyle. İkisini de birbirinden ayıramam evladım gibilerdi. Erken bir kayıptır. Bakır kendini kitapla ifade edecek olanaklara sahip bir insandı" dedi. Prof. Dr. Çağlar'ın Türkiye'yi AİHM'de savunduğu döneme ilişkin söylediği, "Ben devletin avukatlığını yapmaktan pişmanım" cümleleri için ise Teziç, "Hukukçuların söylediklerinin tepki çekmesi normaldir. Tepki çekebilir tasvip de görebilir. Önemli olan düşünceleri rahat ifade edebilmektir. Tepki çekecek diye, korkunun içine girmenin de bir anlamı yok. Şu sıralarda bütün bu endişeleri bir kenara bırakarak, kafamızdakilerin hepsini açık açık söylemek zamanıdır. Bence tedirgin olmamak lazım. Özellikle basın alanında da bunun eksikliğini hissediyorsunuzdur. Korkunun faydası yoktur derler" diye konuştu.

"O GÖREVİ GERÇEKTEN ZOR YAPTIĞINI BİLİYORUM" TGC Başkanı Orhan Erinç ise, "Bakır Hoca Türkiye'de hukuk alanındaki en büyük kayıplardan biridir diyebiliriz. Cumhuriyet Gazetesi'nde çok değerli yazıları yayınlanmıştır. Türkiye Gazeteciler Cemiyetinde ise anayasa çalışmaları konusunda kendisinden çok değerli yardımlar almışızdır. Hepimizin başı sağolsun" dedi. Eski TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül de duygularını paylaştı. Üskül, "Bakır Çağlar çok önemli bir anayasa hukuku hocasıydı. Gerçekten yorumları, eleştirileri, Türkiye anayasacılığında her zaman gelişmenin bir parçası oldu. Meslektaş olarak kendisini epeydir arıyorduk zaten, bundan sonra da arayacağız. Türkiye için bir kayıp diye düşünüyorum. Yakınlarına sabır diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'yi AİHM'de Savunan Prof. Dr. Çağlar'a Son Görev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement