Tutuklanan 8 Askerden 4'ü Aileleriyle Görüştürüldü

Askeri Birliğe Saldırısı Sırasında İrtibat Kesilen ve Birliklerine Dahil Olduktan Sonra Askeri Mahkeme Tarafından Tutuklanan 8 Askerden 4'ü Aileleriyle Görüştürüldü.
Terör örgütü PKK üyelerinin, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki askeri birliğe saldırısı sırasında irtibat kesilen ve birliklerine dahil olduktan sonra Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından tutuklanan 8 askerden 4'ü aileleriyle görüştürüldü.
Alınan bilgiye göre, tutuklanan askerlerden Ramazan Yüce (Mardin), Fuat Başoda (Konya), İrfan Beyaz (Gaziantep) ve İlhami Demir'in (Ağrı) aileleri bugün Van'a geldi.
Van Askeri Cezaevi'ndeki askerlerle görüşmek üzere Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na giden aileler, çocuklarıyla görüştüler.
Konyalı er Fuat Başoda'nın babası Fehmi Salman, oğlunun tutuklandığı bilgisinin kendisine telefonla bildirildiğini, oğlu ile diğer askerlerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
Mardinli Ramazan Yüce'nin annesi de oğluyla yarım saat süren bir görüşme yaptığını, oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu, devlete güvendiğini bildirdi.
Askerlerden İrfan Beyaz'ın babası Halil Beyaz da oğlu ile bir süre görüştü.
Van Barosu'nun askerlerin savunmasını yapmak üzere görevlendirdiği Avukat Ramazan Korkmaz, tutuklama kararına itiraz edeceklerini kaydetti.