Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : "Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi" konulu sempozyumun kapanış oturumundan detay görüntüler Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi'nin konuşması AK Parti Sakarya Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen'in konuşması - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesince düzenlenen, 80 üniversite ve 19 ülkeden 250 akademisyenin katıldığı sempozyum sona erdi Kocaeli'yi fetheden ve ilk valisi olan Osmanlı Padişahı Orhan Gazi'nin oğlu Gazi Süleyman Paşa anısına düzenlenen uluslararası sempozyum sona erdi.

27.03.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

"Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi" konulu sempozyumun kapanış oturumundan detay görüntüler

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi'nin konuşması

AK Parti Sakarya Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen'in konuşması - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesince düzenlenen, 80 üniversite ve 19 ülkeden 250 akademisyenin katıldığı sempozyum sona erdi

Kocaeli'yi fetheden ve ilk valisi olan Osmanlı Padişahı Orhan Gazi'nin oğlu Gazi Süleyman Paşa anısına düzenlenen uluslararası sempozyum sona erdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesince organize edilen, 80 üniversite ve 19 ülkeden 250 akademisyenin 42 oturumda 210 tebliğ sunduğu "Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi" konulu sempozyumun kapanış oturumu, Başiskele ilçesinde bir otelde yapıldı.

AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, sempozyumu gerçekleştirenlere teşekkür ederek, organizasyonun öneminden bahsetti.

Coğrafyada son yıllarda insan unsuru olarak değişimler yaşandığını ifade eden İsen, bölgede oluşan yeni şehir planına tarihin nasıl katkıda bulunacağı perspektifiyle konuya yaklaştıklarını kaydetti.

İsen, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'de yaşayan gençlerin Akçakoca, Karamürsel Alp ve Konur Alp'i tanımasının önemine değinerek, "Gençlerin, bunları tanıyarak ayakları daha iyi yere bassın. 'Ben Akçakoca'nın, Konur Alp'in ve Süleyman Paşa'nın torunuyum.' desin. Yöredeki insanlar, bu kurucu babaları bilsinler. Ben şehir tarihine böyle bakıyorum." ifadesini kullandı.

Gelecek yıl Orhan Gazi adıyla sempozyumun yapılabileceğini anlatan İsen, Orhan Gazi'nin döneminde fetih harekatının tamamlandığını bildirdi.

İsen, gelecek sempozyum için önerilerini aktararak, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi pek çok belediyeye örnek oldu. Türkiye kalkınıyor, şehirleşiyor. Son zamanda okuduğum bir Japon araştırmacının makalesinde, 'Kişi başına düşen milli gelir 3 bin 500 dolar olduğu zaman, biraz daha kendi ülkesini tanımlıyor, o ülkede motosiklet satışları artar, 7 bin 500 dolarda otomobil satışları artar, 10 bin doları geçince o toplum milli tarihini araştırmaya başlar.' diyor. Son zamanlarda tarihi film, dizi ve kitaplara bu kadar ilgi tesadüf değil." şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi de her sempozyumda büyük aşamalar katettiklerini belirterek, "Her sempozyumda daha fazla başvuru aldık. Bu sempozyumda da 300'den fazla başvuru yapıldı. Bu sefer daha fazla seçici davrandık ve 210 seviyesine indirdik." dedi.

Konuşmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş; İsen, Selvi ve diğer katılımcılara teşekkür belgesi verdi.

Sona eren sempozyumda sunulan 210 tebliğ, "Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi" adıyla kitaplaştırılacak.

Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement