Üniversiteler, Kahramanmaraş deprem bölgesine yardım için seferber oldu - Son Dakika
Güncel

Üniversiteler, Kahramanmaraş deprem bölgesine yardım için seferber oldu

Üniversiteler, Kahramanmaraş deprem bölgesine yardım için seferber oldu

KAHRAMANMARAŞ merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından üniversiteler, deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak için topyekun seferber oldu. Yardım kampanyaları düzenleyen üniversiteler, arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına katıldı. Ayrıca, yemek, gıda, barınma, temizlik, kıyafet ve kan ihtiyaçlarının karşılanması, büyük ameliyatlar ve rehabilitasyon çalışmaları gibi birçok hizmet sunarak depremzedelere destek oldu. İskenderun Teknik Üniversitesi konteyner kent kurarken, Gaziantep Üniversitesi çocukları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na teslim etti. Çukurova Üniversitesi çocukların protez ihtiyacını karşıladı ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi depremzedelere konut tahsis etti. İnönü Üniversitesi sağlık kapasitesini artırarak büyük ameliyatların kesintisiz gerçekleştirilmesini sağlarken, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi istihdama katkı sağladı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ise protez merkezi ve 'Dayanışma Obası' ile depremzedelere hizmet verdi.

06.02.2024 12:11  Güncelleme: 05:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
KAHRAMANMARAŞ merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından üniversiteler, deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak için topyekun seferber oldu.

Yükseköğretim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre; üniversiteler, depremlerin ardından el birliğiyle bölgeye yardıma koştu. Depremlerin hemen ardından yardım kampanyaları düzenleyen üniversiteler, arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına katıldı. Yemek, gıda, barınma, temizlik, kıyafet ve kan ihtiyaçlarının karşılanması, büyük ameliyatlar ve rehabilitasyon çalışmaları, hem depremle ilgili hem de depremzedelere yönelik bilimsel çalışmalar için organize olan üniversiteler, sundukları hizmetlerle ve hazırladıkları birçok projeyle depremzedelere destek olmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda; İskenderun Teknik Üniversitesi, bataklık alanı doldurarak konteyner kent kurulmasını sağladı. Gaziantep Üniversitesi, depremden sonra ebeveynlerini kaybeden çocukların kayıt altına alarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na teslim etti. Çukurova Üniversitesi, kurduğu Çocuk İyilik Merkezi'nde 111 çocuğun protez ihtiyacını karşıladı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde 100'ncü yıl köyü konutlarının depremzedelere ücretsiz tahsis edilmesi kararlaştırıldı. İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin sağlık kapasitesini artırarak deprem günü bile büyük ameliyatların kesintisiz gerçekleştirilmesini sağladı. Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, AIRBUS- TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu açarak istihdama ve kalkınmaya katkı sağladı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ise depremde uzuvlarını kaybedenler için protez merkezinde gönüllü doktorlarla ücretsiz hizmet verdi, diyaliz hastalarının tedavisini sürdürdü. Ayrıca kurduğu 'Dayanışma Obası' ile depremzedelere ev sahipliği yaptı.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement