Proje tamamlandığında Avrupa'nın en büyük, dünyanın da üçüncü büyük doğal yaşam alanı olma özelliğine sahip olacak.
SUNİ GÖLETLER OLUŞTURULUYOR
Doğal yaşam alanında çalışmalar son sürat devam ediyor. Hayvanların doğal ortamlarda su içebilmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan gölet çukurlarında çalışmalar sürüyor. Açılan yapay göletler yağmur sularının etkisiyle dolacak ve parktaki hayvanlar su ihtiyaçlarını bu göletlerden karşılayacak. Bölgede ekipler tarafından 4 adet yapay gölet kazıldı.
LAMA, GEYİK, DEVE KUŞU, CEYLAN, KARACA
Park içinde kendi doğal yaşam alanlarında yer alacak çeşitli türlerdeki hayvanlar da belirli bir bölgede toplanmaya başlandı. Canlı popülasyonunun arttırıldığı alana lama, geyik, deve kuşu, ceylan, karaca, Kamerun Koyunu gibi hayvanlar geldi. Proje sona erdikten sonra otopark olarak kullanılacak olan alanda misafir edilen hayvanlar, çalışmalar tamamlandıktan sonra doğal yaşam alanlarına salınacak. Hayvanlar burada bölgeye alışma evresini veteriner hekimlerin eşliğinde sürdürüyor.
HAYVANLARI TANIMA FIRSATI BULUNACAK
Alanda gençlik merkezleri, kafeler, göletler, dinlence alanları ve yürüyüş parkurları bulunacak. Doğal yaşam parkında çocukların hayvanlarla içli dışlı olabileceği ortamlar oluşturulacak. Ördek, kaz ve kuzu gibi hayvanların bulunacağı Çocuk Hayvanat Bahçesi'nde ise çocukların korkmadan oynayabileceği evcil hayvanlar olacak.
Son Dakika › Güncel › Uzuntarla Doğal Yaşam Parkı'nda çalışmalar son sürat - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?