Van Aktüel Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'da 11 Şehidin Uğurlama Törenin Katıldı - Son Dakika
Güncel

Van Aktüel Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'da 11 Şehidin Uğurlama Törenin Katıldı

Van Aktüel Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van\'da 11 Şehidin Uğurlama Törenin Katıldı

"acımız Büyük Ama Boynumuzu Bükmeyeceğiz"

20.06.2010 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"ACIMIZ BÜYÜK AMA BOYNUMUZU BÜKMEYECEĞİZ"

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 11 asker için Van'da memleketlerine uğurlama törenine katılıp, "Şüphesizki acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar büyük ama boynumuzu bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Kor ateş de olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacak, bugün hainleri sevindirmeyeceğiz. Bizler alelade bir toprak parçasının üzerinde yaşamıyoruz. Bu topraklar farklıdır, bu topraklar mübarektir, bu topraklar 73 milyonun canının bir parçasıdır, vatandır, vatanımızdır" dedi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Günyazı Köyü'nün Irak sınırındaki Tekeli Jandarma Taburu'na önceki gece yaklışık 250 PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 9, kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için yapılan operasyonda mayın patlamasınde 2 asker olmak üzere şehit olan 11 asker bugün Van'da Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Filo Komutanlığı'nda memelketlerine uğurlanma töreni düzenlendi. Hain saldırıda şehit olan Mehmet Ali Tosun (Aydın), Sabahattin Demir (Muğla), Oğuz Yelken (Edirne), Mustafa Kayın (Edirne), Ramazan Erdem (Zonguldak), Mutlu Saydam (Sakarya), Ömer Kara (Mersin), Elhas Altındere (Kahramanmaraş), Hüseyin Köksal (Ankara) Yusuf Pazar (Ankara Kazan) Süleyman Ballan (Konya) askerlerin cenazeleri ambulanslarla Van Asker Hastanesi'nden alınarak Filo Komutanlığı'na getirildi. Burada şehit 11 Mehmetçiğin tabutları yanyana dizildi.

GÖNÜLLÜ ASKERLİK İSTİYORUZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11 şehidin uğurlama törenine katılmak için GAP uçağıyla İstanbul'dan Van Ferit Melen Havaalanı'na indi. Başbakan Erdoğan, havaalanının hemen yanında bulunan törenin yapılacağı Filo Komutanlığı'na geçmeden önce kendisini havaalanı dışında bekleyen yaklaşık 2 bin kişinin yanına gitti. Burada bekleyenler arasında yeralan bir grup, tekbir getirip, Gönüllü askerlik istiyoruz" diye slogan attı. Erdoğan, buradaki partililerin bir kısmıyla tokalaştıktan sonra Filo Komutanlığı'na geçti.

Van'daki tören nedeniyle çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Havaalanı çevresinde bomba uzmanı köpeklerle didik didik aramalar gerçekleştirildi. Filo Komutanlığı önünde ve çevresinde keskin nişancılar görevlendirildi.

AB BÜYÜKELÇİLERİ DE TÖRENDE

Şehit 11 Mehmetçik icin Filo komutanlığı'nda düzenlenen törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbabakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Başmezakereci Devlet Bakanı Egemen Bağış, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Atila Işık, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, 2'inci Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, bölge milletvekilleri Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Fegiye Teyran Kültür Festivali'ne katılmak için kentte bulunan AB ülkesinin 15 Ankara Büyükelçisi ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Törene katılan çocukların ellerinde Türk bayrakları taşıdığı görüldü.

KORGENERAL ALTINTAŞ: AKAN KANLARINIZLA SINIR ÇİZGİZİNİ DAHA ANLAMLI KILDINIZ

Törende ilk konuşmayı Jan Jandarma Asayiş Jandarma Bölge Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, yaptı. Duygulu konuşan Korgeneral Altıntaş,

şunları söyledi:

"Şemdinli İlçesi Gediktepe bölgesinde hududu korumakla görevli birliğe yapılan hain saldırı sonucunda ve devamında icra edilen operasyonda yitirdiğimiz vatan evlatlarının doğdukları topraklara çıkacakları son yolculuklarına uğurluyoruz. Kalplerimiz tarifsiz acılarla dolu başta burada birlikte görev yaptığımız silah arkadaşları olmak üzere tüm silahlı kuvvetlerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyor ve aziz hatıralarınız önünde saygı ile eğiliyoruz. Hepimiz biliyoruz ki uzun yıllar hedef, yöntem ve söylemlerini değiştirerek devam eden terör olayları bir amaç değil, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kastedenlerin kullandığı kuralsız kanlı bir araçtır. Bugüne kadar bu amaçlarını gerçekleştiremeyenler, bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde yaşama arzusu devletimizin kararlılığı ve güvenlik güçlerinin fedakarca mücadelesi sayesinde hüsrana uğrayacaktır. Son günlerde terör şiddetini artıran çeşitli vaatlerle kandırarak saflarına kattıkları, insanları ölüme sevk eden terör örgütü büyük bir yanılgı, aynı zamanda yok olma çilesi içerisindedir. Zor ve baskı kullanarak eyleme yönelttiği, ancak kaçma fırsatını bularak teslim olan teröristlerin örgütten ayrılma nedenleri dahi bu eylemi yapanların yaşadığı bıkkınlığın göstergesidir. Bu coğrafyada görev yapan güvenlik kuvvetleri olarak en uzak köşelere giderek halkımızla görüşüyoruz. Aslında onlar adına mücadele ettiklerini söyleyen terör örgütü mensuplarının en büyük zararı da burada yaşayan insanlarımıza verdiklerini görüyoruz"

Korgeneral Altıntaş, şehitlerin anne ve babalarına seslenerek., "Siz en değerli varlığınızı yitirdiniz. Sizlerin acısını ne kadar paylaşsak da gideremeyiz. Evlatlarınızı asker ocağına teslim ettikten sonra bizimde evlatlarımız oldular. Birlikte görev yaparken aynı çadırın gövlgesini, aynı mevziyi, aynı yemeği paylaştık. Aynı endişeleri taşıdık, gecelerin bitmesini hep beraber bekledik. Belkisizlerle yüzyüze gelemdik ama oğlunuz izne giderken sizlere selam gönderdik. Bu yüzden onlar sadece sizin değil bizimde evlatlarımız. Aynı acıyı sizin gibi bizde yüreklerdimizde taşıyoruz. Vatan ve milletimiz sizlere minnettardır" dedi.

Daha sonra şehitlere seslenen Korgeneral Altıntaş, şöyle dedi:

"Sizler ülkemizin en üst noktasından 2 bin 500 rakımlı Gediktepe bölgesinde, buraları görmeyenler için sadece haritada bir sınır çizgisi olarak, sınır namustur anlayışı içerisinde görev yaparken şehit oldunuz ve akan kanlarınızla haritadaki sınır çizgisini daha da anlamlı kıldınız. Sizleri şimdi buradan uğurluyoruz, aile ocağında icra edilecek töreninizde yanınızda olamayacağız. Bu yüzden diyoruz ki biz silah arkadaşlarınız olarak hakkımızı helal ediyoruz. Rahat uyuyun. Ruhunuz şad olsun. Türk silahlı kuvvetleri olarak bizim görevcimiz bölücü terör örgütü ile mücadele etmektir. Görevimiz teröristler neredeyse arayıp bulup, etkisiz hale getirmektir. Bu mücadele elbette zordur, acılıdır. Ancak bu mücadele sabır ve kararlılıkta ister. TSK olarak yüce milletimizin verdiği destekle mücadelemize kararlılıkla ve ne pahasına olursa olsun devam edeceğiz"

ACIMIZ BÜYÜK AMA BOYNUMUZU BÜKMEYECEĞİZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada 11 kahramanın edebiyete uğurlanacağın belirtti. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Şüphesizki acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar büyük ama boynumuzu bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Kor ateş de olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacak, bugün hainleri sevindirmeyeceğiz. Bizler alelade bir toprak parçasının üzerinde yaşamıyoruz. Bu topraklar farklıdır, bu topraklar mübarektir, bu topraklar 73 milyonun canının bir parçasıdır, vatandır, vatanımızdır. Bu toprakların her bir karışı bin yıl boyunca aziz şehitlerimizin kanı ile sulanmıştır. Bu vatan topraklarının her bir karışına, her bir zerresine, her bir hücresine ecdadımızın kahramanlık destanları kazınmıştır. Vatan bizim namusumuzdur, şerefimizdir, onurumuzdur. Ecdat bu vatan topraklarını çiğnetmemiştir. Bugün de yarın da göğüsümüz siper olacak, bu vatan toprakları çiğnenmeyecektir. Bu milletin her bir ferdi ile dostça, arkadaşça, kardeşçe, omuz omuza kahramanca verdiği istiklal mücadelesi, bu vatanın, bu toprağın, bu ülkenin ve bu milletin sarsılmaz çimentosunu karmıştır. Buradan çok net bir biçimde ifade ediyorum, kazanamayacaklar. Hiçbir şey elde edemeyecekler. Kendi karanlıklarında eriyip gidecek, kendi bataklıklarında kuruyacak, kendi kanlarında boğulacaklardır. Yılgınlığa düşmedik, düşmeyeceğiz. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Şiddet sarmalına teslim olmadık, bundan sonra da hiçbir zaman teslim olmayacağız"

KAHRAMANCA BU TOPRAKLARI SAVUNACAĞIZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu tür kanlı saldırılar, ülkemizin, milletimizin istikametini değiştiremeyecek, Türkiye'yi büyüme ve güçlü, itibarlı bir devlet olma hedefinden

bir milim dahi uzaklaştıramayacaktır. Bu hain saldırılar, kardeşliğimizi, dayanışmamızı yıpratamayacak, güvenlik güçlerimizin moralini, azmini,

kararlılığını bozamayacaktır. Kahramanca bu toprakları savunacağız. Düşmana inat, teröre inat, fesat odaklarına inat direnecek, onlara inat kardeşliğimiz, birliğimizi, bütünlüğümüzü daha da yücelteceğiz. Aziz şehitler, sizin ölüler olmadığınızı biliyoruz. Sizi bugün sadece ebediyete değil, o en yüce makama, o en yüksek mertebeye uğurluyoruz. Gözünüz arkada kalmasın. Sizin bıraktığınız emanete tıpkı sizin gibi canımızla, kanımızla, namusumuz ve şerefimizle sahip çıkacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Sizler ecdadınıza mahcup olmadınız. Sizler bu milletin aziz şehitlerine mahcup olmadınız. Biliniz ki bizler de sizlere mahcup olmayacak, hatıranıza namahrem elinin musallat olmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Sizler kahramanlığınızla, fedakarlığınızla, gözüpekliğiniz, yiğitliğinizle isimlerinizi bu toprakların şanlı tarihine silinmeyecek şekilde yazdırdınız. Emin olunuz sizin yaktığınız kandiller yolumuzu aydınlatacak, sizin kor ateşiniz istikbalimizin teminatı olacaktır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında şehit anne ve babalarına seslenerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ey şehit annesi, ey şehit babası, yüreğinizin dağlandığını biliyoruz. Canınızdan can koptuğunu biliyoruz. Düşmanı sevindirmemek için sessizce ağladığınızı, gözyaşınızı yüreğinizin derinliklerine akıttığınızı biliyoruz. Şundan emin olunuz sizin kahraman yavrularınız bugün artık bu milletin yavruları olmuştur. Sizin kahraman yavrularınız bu aziz milletin sinesinde bir gurur abidesi olarak ebediyen yaşayacak ve yaşatılacaktır. Sizin büyüttüğünüz, yetiştirdiğiniz, asker eylediğiniz Mehmetler bugün yücelerin en yücesi mertebeye ulaşmıştır. Aziz milletim, sizler de müsterih olunuz. Aziz şehitlerimizin

yükselttiği bu bayrak yurdumuzun her bir köşesinde şanla, şerefle ebediyen dalgalanacaktır. Terör, güçlenen Türkiye'yi kararlılığından asla döndüremeyecek, kirli emellerine asla ulaşamayacaktır. Türkiye'nin istikrarına, huzuruna, kardeşliğine kasteden bu taşeronlara, bu figüranlara karşı kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gereken cevabı verecektir. Hayır dualarınızı Mehmetçiklerimizinden esirgemeyin. Şehitlerimize hakkınızı helal edin. Bu aziz millet şehitlerinden razıdır. Allah da onlardan razı olsun. Şehitlerimizi ebediyete uğurlarken milletçe başımız sağolsun diyor, kendilerine Allah'tan rahmet niyaz ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum"

BAKAN ÇİÇEK AĞLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından Van Müftüsü Mehmen Emin Arvas, şehitler için dua okudu. Duaların okunrnası sırasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çemil Çiçek'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Duaların ardından uğurlama kıtası şehitlerin cenazelerin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait iki kargo uçağına koydu. Dah asonra uçaklar Van'dan şehitlerini toprağa verilmek üzere memleketlerine götürdü.

HAVAALANINDA BRİFİNG

Şehitleri taşıyan iki uçağın havalanmasının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanlarıyla birlikte Başbakan Recep Tyyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler'e harita üzerinde bir brifing verdi. Brifinge katılan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, harita üzerinden saldırıya ilişkin detaylı bilgi verdiği öğrenildi.

ŞEMDİNLİ'YE GİTTİLER

Brifingin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları, Filo Komutanlığı'ndan 5 helikople birlikte PKK'lı teröristlerin saldırısına uğrayan Şemdinli'nin Günyası Köyü Jandarma Karakolu'na gitti.

(KJ: Haber-Kamera: Sebahattin YILMAZ-Ferit ASLAN-Osman BEKLEYEN- Gülay ÖZEK-Murat ÇAĞLAR-Bayram BULUT/VAN,(DHA)-

GÖRÜNTÜLER CANLI YAYINDAN GEÇİLDİ

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Aktüel Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'da 11 Şehidin Uğurlama Törenin Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement