Van Depreminde Ölen Japon Miyazaki'nin Heykelini Yaptı - Son Dakika
Güncel

Van Depreminde Ölen Japon Miyazaki'nin Heykelini Yaptı

Van Depreminde Ölen Japon Miyazaki\'nin Heykelini Yaptı

Karslı Heykeltraş Murat Alınak, Van Depreminde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki'nin heykelini yaptı.

14.03.2012 17:50

Karslı Heykeltraş Murat Alınak, Van Depreminde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki'nin heykelini yaptı. Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından halka yardım için Japonya'dan gelen Doktor Atsushi Miyazaki, 9 Kasım akşamı 5.6'lık depremde Bayram otelinin enkazında kaldı. Yaklaşık 13 saat sonra enkazdan ağır yaralı çıkarılan Dr. Miyazaki kalp masajının ardından hayata döndürülerek hastaneye kaldırıldı. Ancak burada kalbi yeniden duran Atsushi Miyazaki yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kars'ın Digor ilçesinde yaşayan ve kurduğu atölyede çalışmalarını sürdüren Heykeltraş Murat Alınak, Dr. Atsushi Miyazaki'nin heykelini yapmak için ailesinden, bu ülkenin Ankara Büyükelçiliğinden izin aldı. Ocak ayında başladığı topraktan büste son rötuş yaptığını anlatan Alınak şunları söyledi

İnsanlığa kendini adayan Dr. Miyazaki beni çok duygulandırmıştı. Büstü bu güzel insan, Van halkı ve Miyazaki gibi bir insanı doğuran, yetiştiren ve o'nu hayata kazandıran annesi için yaptım. Büst, Miyazaki'nin anısını yaşatacak. O, halkımız için seve seve canını veren evrensel ve hümanist bir insan. Büstü hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü günlerde yaptım. Bu soğukta heykel yapmak çok güç. Benim için önemli olan o'na karşı olan vefa borcunu ödemekti. Başta Japon halkı olmak üzere Van halkına bir hediye olsun istedim. İnşallah önümüzde ki yaz başında heykeli Van'a götürüp bir kaide üzerine yerleştirceğim.

MURAT ALINAK KİMDİR

Eserlerini 'Murovan Murovanni' adıyla yapan Heykeltraş Murat Alınak (42) Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünden mezun oldu. Doğubayazıt'ta 'İnsan Hakları Anıtı', 2005 yılında ise Doğubayazıt'ın Ortadirek köyü ilkokulunda çıkan soba yangınında yaşamını yitiren öğretmenler Aysun Kayalar ve Burçin Uysal anısına 'Öğretmenler Anıtı' yaptı. Kars'ta ise yaptığı 'Kaz Heykeli' belediyesi tarafından kaldırıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Depreminde Ölen Japon Miyazaki'nin Heykelini Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement