Van - İran Askeri Heyeti Van´Da - Son Dakika
Güncel

Van - İran Askeri Heyeti Van´Da

Van - İran Askeri Heyeti Van´Da

İran İslam Cumhuriyeti Salmas Kenti 1. Derece Hudut Komiseri Albay Kasım Ali Dost Başkanlığındaki 9 Kişilik Askeri Heyet, "sınır Güvenliği" Toplantısı İçin Van'a Geldi. Sınır Güvenliği ve Refahı İçin Biraraya Geldiklerini Söyleyen Salmas Kenti Albay Kasım Ali Dost "her İki Ülkenin Güvenliği İçin Canlarını Ortaya Koyan, Canlarını Feda Eden Şehitleri Rahmetle Anıyorum" Dedi.

30.06.2010 17:16

İran İslam Cumhuriyeti Salmas Kenti 1. Derece Hudut Komiseri Albay Kasım Ali Dost başkanlığındaki 9 kişilik askeri heyet, "Sınır Güvenliği" toplantısı için Van'a geldi. Sınır güvenliği ve refahı için biraraya geldiklerini söyleyen Salmas Kenti Albay Kasım Ali Dost "Her iki Ülkenin güvenliği için canlarını ortaya koyan, canlarını feda eden şehitleri rahmetle anıyorum" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Esendere Sınır Kapısı'nda 2 araçlık konvoy ile Türkiye'ye giriş yapan Salmas Kenti 1. Derece Hudut Komiseri Albay Kasım Ali Dost ve beraberindeki heyet sabah saatlerinde Van'a geldi. Van Valisi Münir Karaloğlu, tarafından karşılanan İran heyeti, daha sonra valilik makamına geçti. Valilikte yapılan toplantıya Van Valisi Münir Karaloğlu ,Kurmay Albay Mumduh Hakbilen, Kurmay Albay İsmail Gülgen, Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, Başkale Kaymakamı Yunus Kalaycı, Özel Kalem Müdürü Nihat Ay, Yabancılar Şübe Müdür Vekili Güven Şeker ile İran Heyetinden ise toplantıya 1. Derece Hudut Komiseri Albay Kasım Ali Dost başkanlığında Askeri Müşavir Yüzbaşı Feramerz Niknefs, Hudut İşleri Uzmanı Yarbay Hudaddat MuceSinci 2. Derece Hudut Komiseri Yüzbaşı Bayram Ali Şeküri katıldı.

Toplantı öncesi açıklama yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, iki ülke arasında imzalanan antlaşmalar gereğince karşılıklı olarak belirli aralıklarda bir araya geldiklerini söyledi. Vali Karaloğlu "Bu toplantıların hem sınırdaki olayların en aza indirilmesi hem de iki ülke arasındaki ilişkilerin daha dostane, geçmesine vesile olan toplantılardır. Bizim Van olarak İran'ın 4 vilayetiyle sınırımız var. Bunlardan biri Salmas'tır. İran ile olan ilişkilerimiz şu anda gayet iyi. İki Ülke açısından kaçakçılığın önlenmesi hem de iki ülkenin ortak problemi olan terörle ilgili olan çalışmalarımız hem de yasa dışı geçişler ile ilgili ciddi bir işbirliğimiz var. Bugünkü yapacağımız toplantıda iyi ilişkilerimizi daha da iyiye taşıyabilmek için ortak tedbirlerimizi konuşacağız" dedi.

Salmas Kenti 1. Derece Hudut Komiseri Albay Kasım Ali Dost ise iki ülke arasındaki iş birliği ve stratejik ortaklık en üst seviyede olduğunu belirterek iki ülkenin menfaatleri aynı noktada birleştiğini söyledi Albay Kasım Ali Dost "1937 Tahran antlaşması hükümlerine gören sayın Van Valimizle bir kez daha bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu antlaşma hükümleri doğrultusunda sınırdaki güvenliği sağlamak ve ayrıca sınır sakinlerimizin refahını arttırabilmek için çaba göstereceğiz Bugün dış siyasette, ister iç siyasette iki ülke büyük bir iş birliği içerisinde hareket ediyor.Yine burada şunu ifade edeyim. Her iki Ülkenin güvenliği için canlarını ortaya koyan, canlarını feda eden şehitleri rahmetle anıyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van - İran Askeri Heyeti Van´Da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement