Volkan Bozkır AB Bakanlığını Devraldı - Son Dakika
Güncel

Volkan Bozkır AB Bakanlığını Devraldı

Türkiye'de kurulan yeni hükümette Avrupa Birliği Bakanlığını üstlenen Volkan Bozkır, yeni görevini Dışişleri Bakanlığına atanan selefi Mevlüt Çavuşoğlu'dan devraldı.

29.08.2014 16:04  Güncelleme: 16:08

Türkiye'de kurulan yeni hükümette Avrupa Birliği Bakanlığını üstlenen Volkan Bozkır, yeni görevini Dışişleri Bakanlığı'na atanan selefi Mevlüt Çavuşoğlu'dan devraldı. Volkan Bozkır, törende yaptığı konuşmada Türkiye'nin AB yolunun bundan sonra daha kısa olduğu inancını dile getirdi.

Volkan Bozkır, yeni görevini Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devre aldığı Avrupa Birliği Bakanlığı'ndaki törene Çavuşoğlu'nun selefi Egemen Bağış ile Bakanlık çalışanları katıldı. Törende ilk söz alan Çavuşoğlu, AB süreç için "Zor bir süreç ama inandığımız bir süreç" dedi.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AB sürecini, "Cumhuriyet kurulduktan sonra Türkiye'nin en büyük modernleşme, çağdaşlaşma projesi" olarak nitelediğine, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da önceliklerden bir tanesi AB müzakeresi olduğunu ifade ettiğine dikkat çekti.

Çavuşoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci olarak görev yaptığı sekiz aylık sürede elinden geleni yaptığını ve önemli bir mesafe kaydedildiğini söylerken, süreci "en iyi bilenlerden biri" olarak nitelediği Volkan Bozkır'ın döneminde de AB müzakere sürecinde önemli mesafe alınacağı inancını dile getirdi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin AB sürecinin önündeki "siyasi engeller"in kaldırılmasını istedi.

Bunun ardından söz alan Volkan Bozkır, daha önce Genel Sekreter olarak görev yaptığı AB Bakanlığına dönmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşması sırasında AB sürecini bugün bulunduğu düzeye getirilmesine katkılarından dolayı iki selefi Egemen Bağış ve Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür etti.

Bozkır, "Bundan sonra yolumuzun daha kısa olduğuna ben şahsen inanıyorum, Yeter ki biz bunu inançla yerine getirmeye gayret sarf edelim ve bu hedefe ulaşmak için Türkiye'nin eksik olan bazı hususları tamamlayalım" diyen Bozkır, AB müktesebatı kadar vatandaşların günlük yaşamını etkileyen başka bir müktesebatının olmadığının altını çizdi.

-FENERBAHÇE KRAVATI-

Bu arada tören sırasında ve alkışlar arasında Çavuşoğlu, Feherbahçe taraftarı olan Bozkır'a Fenerbahçe kravatını takdim etti. Bozkır da Fenerbahçe kravatı dolayısıyla Çavuşoğlu'na teşekkür etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Volkan Bozkır AB Bakanlığını Devraldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement