Yeni Dünya Vakfı İstişare Toplantısı Antalya'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Yeni Dünya Vakfı İstişare Toplantısı Antalya'da Yapıldı

Yeni Dünya Vakfı İstişare Toplantısı Antalya\'da Yapıldı

Bu yıl 19'uncusu düzenlenen İstişare Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan Vakıf Genel Başkanı Mahmut Göksu, toplantının temasını, "Vakfet, yaşa ve yaşat" dedi.

24.02.2015 11:51  Güncelleme: 16:00

Kurulduğu günden bu yana sayısız vakıf hizmetine imza atan Yeni Dünya Vakfı, yapılan çalışmaların değerlendirildiği, önümüzdeki dönemde imza atacağı hizmet projelerini değerlendirmek üzere Antalya'nın Manavgat ilçesinde gerçekleştirildi

Silence Beach Resort'ta yapılan toplantıya, yoğun kış şartlarına rağmen aralarında İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'in de bulunduğu, çoğunluğu vakıf yöneticisi olan 150 vakıf dostu katıldı. Toplantı Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tanışma faslıyla başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Mahmut Göksu toplantının amacını şöyle sıraladı:
"YDV aliesi ile bir araya gelmek, tanışmak ve kaynaşmak.

Vakfımızı ve faaliyetlerini daha yakından tanımak ve değerlendirmek
Önümüzdeki dönemde yapılabilecek faaliyetleri planlamak
Vakıf hizmetlerindeki aksaklıkları tepit ederek gereken adımların atılmasını sağlamak
Enerjimizi birleştirmek, vakfımızı büyütmek ve kurumsallaştığımızı pekiştirmek"
"Vakfet, yaşa ve yaşat" diyen Göksu, "Bu kış şartlarında davetimize icaet ederek geldiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bu toplantının amacı bir araya gelmek, tanışmak, kaynaşmak. Yeni dünya vakfı bir ailedir. Bu ailenin birbirini tanıması lazım. Aramızda çok farklı illerdren gelen arkadaşlar var. İnanıyorum ki yarın herkes birbirini daha iyi tanımış olacaktır" dedi.
Vakıf kültürü ve vakıf dinemikleri üzerinde durduğu konuşmasında, şunları söyledi:

"Vakıf dediğiniz zaman sadece büyük binalar, büyük kuruluşlar düşünmemek lazım. Özünde Allah rızası olan her şey, her bağış bir vakıf hizmetidir. Vakıf küçüğünden büyüğüne, özünde Allah rızası olan faaliyetlerdir.
İnfakların en güzel tevzi yeridir. Toplumun huzur sukününü sağlar, toylumun merhamet abideleridir. Kardeşlik duygularını güçlendirir. Başkasının mutluluğu ile mutlu eder. İmkanı olanla ihtiyacaı olan arasında köprü kurar. Zengi ile fakir arasındaki kin ve husumeti kaldırır. Bu inancımızda zekatta da vardır. Bütün bu güzelliklerin özünde iki yey vardır. Bütün canlılara faydal ıolmak ve sevgilerini kazanmak ve yapılan hayırlarla Allaha yaklaşmaktır. Vakıf kültürüyle sadece insanlara değil, bütün ccnlılara hizmet götürülmüştür. Osmanlı'da bir adam vakıf bir evde doğar, vakfedilen beşikte uyur, vakıf mallarından yer içer, vakıf bir mektepte vakıf kitaplarığndan okur, vkıf bir medresede hocalık yapar, vakıf aldığı ücretle çalışır ve öldüğü zaman vakıf bir tabutta defnedilir."

Vakıf kültürünün tarihimizdeki önem ve örnekleri üzerinde de duran Göksu, geçmişte kadın sığınma evi, çeşme tamir ettirme, yetim kızlara çeyiz hazırlama, borçluların borcunu ödeme, esir ve köle azad etme gibi çok değişik vakıfları örnek gösterdi. "Vakf, fiil yaratandan ötürü yaratılana merhamet, şefkat ve sevginin müesseseleşmiş halidir" diyen Mahmut Göksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vakıf fiil ehliyetine sahip kişilerin hiçbir tesir altında kalmadan hür iradeleri ile kendilerine ait makul ve gayrimenkul mallarını, okonomik değerini, emeklerini kendilerine göre kutsal gördükleri bir gaye için hasr etmeleridir. Vakf külütürümüzün merkezinde peygalberimizin sizin en hayırlı olanınız topluma faydalı olanınızdır hadisi şerifi var.

"Mal bir araçtır"

Vakıf Genel Başkanı Göksu, vakıf hizmetlerinde bulunmanın önemine değindiği konuşmasında, "Mal bir araçtır. Amaç mal ile geçimimizi sağlamak, gerisini Allah rızası için harcamaktır. Mal bir külfettir. Eğer bunun geregini yapmazsak ahirette bunun hesabını veremeyiz" dedi.

Vakıf medeniyetini ortaya çıkaran ve onu südürerek sonraki mesillere taşıyan asıl unsurun insan olduğuna işaret eden Göksu, "Vakıf, empatidir, merhamettir, sahiplenmedir, kardeşliktir, inanlık onurunu kurtarmaktır" dedi.

Temsilcilik sayısı 20'ye çıkacak

Vakfın bugüne kadar yapığı çalışma ve projeleri konusunda bilgi veren Göksu, vakfın 20'inci kuruluş yıl dönümü olan gelecek sene, halihazırda 13 olan temsilcilik sayısının 20'ye çıkarılacağını açıkladı.

Vakıf hizmetlerinin 6 altın kuralı

"Ben altı diyorum, siz altın diyin" Göksu, Vakaf hizmetlerinde dikkat edilmesi gerekn altın kadar kıymetli 6 kuralını şöyle sıraladı:

1. Muhabbet fedaisi olmak
2. Dert edinmek
3. Dost edinrmek
4. Disiplinli olmak
5. Veren el olmak
6. Dürüst ve çalışkan olmak

Vakıf hizmetlerindeki 4 temel kuralı ise, "Müteşebbis insan gücü, proje, güven ve para" olarak sıralayan Göksu, vakfa bu tür nitelikleri olan insanların kazandırılması gerektiğini vurguladı. Göksu, "Bu vakfın kapısı herkese ardına kadar açık. Bu vakıf ticari işletme değil. Ümmetin bu kadar sorun ve sıkıntıları varken vakfı umut merkezi haline getirmeliyiz. Kişisel burs veren, hizmet üreten insanlarımız var. Bu tür hizmetler güzeldir ama bireysel olarak kalmaması lazım. Bu tür faaliyetlerinizi vakıf üzerinden yapın" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Dünya Vakfı İstişare Toplantısı Antalya'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement