Yozgat'ta Engelliler Günü etkinliği düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Engelliler Günü etkinliği düzenlendi

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlik düzenledi. Vali Mehmet Ali Özkan, etkinlikte yaptığı konuşmada engellilerin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı. Etkinlikte engelli bireyler tarafından tango, tiyatro ve folklor gösterisi sunuldu.

04.12.2023 15:58  Güncelleme: 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta engelli bireylerin gösterileri büyük beğeni topladı

YOZGAT - Yozgat'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programda engelli ve özel bireylerin gösterileri izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Yozgat Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde program düzenlendi. Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezinde düzenlenen programa Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, bazı il protokol üyeleri, kurum müdürleri ve bakım ve rehabilitasyon merkezinde barınan çok sayıda engelli birey katıldı.

"Engelli yok, engel koyan bizler varız"

Programın açılış konuşmasında Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, engellilerin gününü kutlayarak, "Aslında engelli yok. Engel koyan bizler varız. Sokağına, aracına, yoluna engeller oluşturan bizler varız. Yeri geldiğinde kentlerimizde, sokaklarımızda yeri geldiğinde köylerimizde her ne kadar niyetimiz salih de olsa bu özel, bu güzel insanlarımızın önüne engeller koyan bizler varız. Tabii bu engelleri kaldırmak ve onların hayatlarını kolaylaştırmak üzere, çalışma yapmakta hepimizin ödevi, hepimizin görevidir. Onun için bu vesileyle 3 Aralık, bu gününde ilk önce bir kez daha kendimize soralım. Kendimizi sorgulayalım. Eksiklerimizi, yanlışlarımızı tespit edelim. ve onların hayatını kolaylaştırmak için bize ne düşüyorsa biz de öne düşelim" dedi.

"Ülke olarak ciddi aşamalar kaydettik"

Ülke olarak engelliler konusunda ciddi aşamalar kaydedildiğini de söyleyen Vali Özkan, "Artık birçok alanda birçok konuda onlara hizmet sunar vaziyete geldik. Birçok alanda onların hayatını kolaylaştırmak üzere tedbir almaya devam ediyoruz. Avrupa'sında, Orta Doğu'sunda Cumhurbaşkanımızın himayelerinde en hızlı, en çabuk ve de en dokunaklı yol kat eden ülkelerden birisi de biziz. Evet eksiklerimiz var, gidermemiz gereken yanlışlarımız var. Her şeyden önce zihinlerimizi, gönüllerimizi, kalplerimizi düzeltmemiz gerekir. Eğer biz bu noktada yol alabilirsek birçok problemi de daha başlamadan çözmüş olacağız" şeklinde konuştu.

"485 engellimize bakım evlerimizde hizmet veriyoruz"

3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlayan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Musa Saydam ise il genelinde 4 bin 800 vatandaşın engelli bakım ücreti hizmetinden yararlandığını söyleyerek, "2023 yılında 906 engelli vatandaşımıza erişimde kolaylık sağlamaları adına engelli kimlik kartı verilmiştir. Bakım ve rehabilitasyon merkezimizde 249, özel bakım merkezinde de 236 olmaz üzere 485 engeli bireyimize bakım hizmeti sunmaktayız" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde barınan engelli ve özel bireyler, tango, tiyatro ve halk oyunları gösterisinde bulundu. Engellilerin etkinlikleri, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Program Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik konseri ve ikramların ardından sona erdi.

Yozgat\'ta Engelliler Günü etkinliği düzenlendi
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement