29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

29.10.2022 14:27  Güncelleme: 16:53

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Kaymakam Hasan Kurt, 29 Ekim'in Türk milletinin istiklal ve istikbal yolunda verdiği kurtuluş mücadelesini millet egemenliğiyle taçlandırdığı kutlu bir gün olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemiyle ilgili şiirlerin okunduğu programda protokol üyeleri, öğrenci ve öğretmenlerle fotoğraf çektirdi.

Programa, Belediye Başkanı Ensar Dündar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Engin Çağlayan, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cankurtaran, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ile ilçe sakinleri katıldı.

Merzan Şehir Stadında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Cumhuriyet rejiminin en iyi yönetim biçimi olarak ortaya konulduğunu ve halk tarafından kısa sürede benimsendiğini belirtti.

Cumhuriyetin ilanının ülkede köklü değişimler başlattığını aktaran Akbıyık, "Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında Türkiye uygarlık yolunda önemli adımlar atmıştır. 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp 29 Ekim 1923'te de 'Türk milletinin geleneklerine ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir' diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, bizlere bırakılmış en büyük mirastır." dedi.

Şiirlerin okunduğu, gösterilerin ve müzik dinletisinin sunulduğu programda, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören geçişiyle son bulan programa, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Koşan, vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, Adalet Komisyonu Başkanı Birtan Şeker, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Can Yılmaz, kurum amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement