Yüz Nakli Olan Uğur Acar'ın Yargılandığı Cinayet Davası - Son Dakika
Güncel

Yüz Nakli Olan Uğur Acar'ın Yargılandığı Cinayet Davası

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar, yanarak yaşamını yitiren Ramazan Kaya'nın ölümüyle ilgili yargılandığı davada beraat etmesine ilişkin, "Beraat ettim ama sevinemiyorum, içim hala buruk çünkü bu süreçte çok yıprandım." dedi.

05.10.2017 23:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar, yanarak yaşamını yitiren Ramazan Kaya'nın ölümüyle ilgili yargılandığı davada beraat etmesine ilişkin, "Beraat ettim ama sevinemiyorum, içim hala buruk çünkü bu süreçte çok yıprandım." dedi.

Akrabası Ramazan Kaya'yı "kasten öldürme" suçlamasıyla 2 arkadaşıyla birlikte yargılanan Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar, AA muhabirine açıklamasında, beraat edeceğini bildiğini ama arkadaşının ölümünden dolayı büyük üzüntü yaşadığını belirtti.

Acar, 7 Ekim 2014'te Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşanan olayda dört arkadaşıyla birlikte alkol aldıklarını, daha sonra evine dönmek için Ramazan Kaya'ya ait otomobile bindiklerini söyledi.

Manavgat sanayisine geldikleri sırada Kaya'nın kullandığı arabanın bozulduğunu belirten Acar, "Araç bir türlü çalışmayınca Ramazan sinirlenmeye başladı. Biz arabadan biraz uzaktık, Ramazan daha sonra arabada unuttuğu tesbihini almaya gitti. Bu sırada arabada bulunan benzini aldı ve arabayı yakmak istedi. Arabaya benzin dökerken kendi üzerine de dökmüş biz görmedik. Sigarasını yakmak isterken kendi de ateş aldı, biz mont ve suyla söndürmeye çalıştık." dedi.

Ateşi söndürdüklerini sonra ambulansa ve polise haber verdiklerini belirten Acar, bu sırada Kaya'nın kendileriyle konuştuğunu öne sürdü.

Acar, Kaya'nın ambulansla Manavgat'taki hastaneye kaldırıldığını, durumunun ciddi olması nedeniyle daha sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildiğini ve Kaya'nın 2 gün sonra hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Bu sırada kendilerinin de ifadelerine başvurulduğunu anlatan Acar, "Hakkımızda kasten adam öldürme suçundan kamu davası açıldı ve beraat ettik. Beraat edeceğimi biliyordum ama hem arkadaşımın ölümünden hem de sanık konumuna düşmekten dolayı çok üzgünüm. Beraat ettim ama sevinemiyorum, içim hala buruk çünkü bu süreçte çok yıprandım." ifadelerini kullandı.

Olay

Manavgat ilçesinde 7 Ekim 2014'te meydana gelen olayda iddiaya göre, birlikte alkol alan Ramazan Kaya (33), Uğur Acar, Numan Acar ve Hasan Yıldız, gecenin ilerleyen saatlerinde Kaya'nın otomobiliyle dolaşmaya çıkmıştı.

Aracın bozulmasına sinirlenen Kaya, bagajdaki bidonda bulunan benzini dökerek otomobilini yakmak istemiş, bu sırada üzerine benzin dökülen Kaya, sigarasını yakmak isterken alev almıştı. Alevlerin söndürülmesinin ardından hastaneye kaldırılan Kaya, iki gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Ramazan Kaya'nın ölümüyle ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Uğur Acar, Numan Acar ve Hasan Yıldız hakkında, "kasten öldürme" suçlamasıyla dava açılmıştı ve sanıklar hakkında 3 Ekim'deki duruşmada beraat kararı verilmişti.

Yüz Nakli Olan Uğur Acar\'ın Yargılandığı Cinayet Davası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüz Nakli Olan Uğur Acar'ın Yargılandığı Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement