Zirve Yayınevi Davası'nda 52'nci Duruşma - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi Davası'nda 52'nci Duruşma

Zirve Yayınevi Davası\'nda 52\'nci Duruşma

Malatya Zirve Yayınevi cinayetleri ile ilgili görülen davada tutuklu sanıklar bugün 52'nci kez hakim karşısına çıktı.

14.01.2013 11:04

Malatya Zirve Yayınevi cinayetleri ile ilgili görülen davada tutuklu sanıklar bugün 52'nci kez hakim karşısına çıktı. Sanıklar yoğun güvenlik önlemleri altında adliye binasına getirilirken, ugünkü duruşmada gizli tanık Adıyaman ile tanık Y.A.'nın dinlenmesi bekleniyor.

Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ayrıca, ek iddianameyle birlikte tutuklanan eski Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger ile İstihbarat Binbaşı Haydar Yeşil'in de ifadelerinin alınması bekleniyor.

Davayla ilgili hazırlanan 19 sanıklı ek iddianamede Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un, Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüttüğü 1993 yılı'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi (TUSHAD) isimli gizli bir yapılanmayı kurduğu ve Ergenekon terör örgütünün talimatları doğrultusunda eylemler yaptığı ileri sürülmüştü. 6 yıldır süren davada yargılananlar şu uisimlerden oluşuyor:

"Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Malatya Eski Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, Astsubay Abdullah Atılgan, uzman çavuşlar Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adem Gedik ve Adil Akçay, İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, Levent Ercan Gelegen, Aykut Saka, İlker Çınar, Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Varol Bülent Aral ve Hüseyin Yelki. - Malatya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi Davası'nda 52'nci Duruşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement