Zonguldak - Başbakan'a 'Ucube' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Zonguldak - Başbakan'a 'Ucube' Protestosu

Zonguldak - Başbakan\'a \'Ucube\' Protestosu

Zonguldak Yerel Meclisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars'taki 'insanlık Anıtı' İçin "ucube" Diyerek Yıkılmasını İstemesini Basın Açıklamasıyla Protesto Etti.

17.01.2011 17:11

Zonguldak Yerel Meclisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars'taki 'İnsanlık Anıtı' için "ucube" diyerek yıkılmasını istemesini basın açıklamasıyla protesto etti.

Bazı siyasi parti ve sivil toplum ögrütleri ile yerel sanatçı ve aydınlardan oluşan Zonguldak Yerel Meclisi üyesi yaklaşık 20 kişi, basın açıklamasını, 2006'da dönemin Zonguldak Belediye Başkanı AK Parti'li Secaattin Gonca'nın, "ucube" benzetmesinde bulunduğu, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait kömür yıkımı tesisinin bulunduğu alanda yaptı.

Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca, 'taşınmaz kültür varlığı' olarak tescillenen Terakki Mahallesi'ndeki bina ve 3 bacadan oluşan tesisin önünde toplanan grup adına konuşan şair Osman Günay, AK Parti'nin sanata ve sanatçıya düşmanca bir tavır sergilediğini ileri sürdü. Günay, Başbakan Erdoğan'ın, heykeltıraş Mehmet Aksoy'un yaptığı anıta yönelik tavrının kabul edilemeyeceğini savundu. Günay, "Faşizmde kültürün ve sanatın yeri yoktur. Başbakan Erdoğan'ın, hangi gerekçeyle olursa olsun sanat eserine yönelik sarf ettiği sözler faşizm ideolojisini halka yaymak ve benimsetmek amacı taşımaktadır. Hiç kimse çağdaş uygarlık adına bu olaya sessiz kalmamalıdır. Hükümetin ve Başbakan Erdoğan'ın bu tavrının ülkemiz adına büyük bir ayıp olarak tarihe geçmesine izin verilmemelidir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak - Başbakan'a 'Ucube' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement