"1. Uluslararası Hutbe-i Şamiye Sempozyumu" Başladı - Son Dakika
Yerel

"1. Uluslararası Hutbe-i Şamiye Sempozyumu" Başladı

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ), Risale Akademi, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı (İİKV) ve Akademik Araştırmalar Vakfı'nca (AKAV) düzenlenen "1.Uluslararası Hutbe-i Şamiye Sempozyumu" başladı.

12.04.2013 21:45

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ), Risale Akademi, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı (İİKV) ve Akademik Araştırmalar Vakfı'nca (AKAV) düzenlenen "1. Uluslararası Hutbe-i Şamiye Sempozyumu" başladı.

Sempozyumun açılışında konuşan AKAV Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, etkinliğe dünyanın birçok ülkesinden 17 bilim adamının katıldığını anlattı.

Amerika, İngiltere, Hindistan, Cezayir, Azerbaycan, Rusya, Singapur, Nijerya, Irak ve Mısır'dan gelen yabancı konukların yanı sıra Türkiye'den de 26 bilim adamının sempozyumda yer alacağını ifade eden Aksoy, oturumlarda birçok konunun ele alınacağını kaydetti.

Açılış konuşmaların ardından Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz başkanlığında "Ortadoğu ve Müslümanlar" konulu ilk oturum yapıldı.

Kırklar Kilisesi Baş Papazı Gabriel Akyüz oturumda gerçekleştirdiği sunumda, dinin amacı dışında kullanılmasının yanlış olduğunu ve suiistimal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Allah ve insan sevgisi ışığında din ve dil ayrımı yapmaksızın herkese yardım edilmesi gerektiğine işaret eden Akyüz, "Din, insanları Allah'a götürmektir. Eğer dinler birbirine düşman olacaksa olmasın daha iyidir. Biz hiçbir zaman dini suiistimal etmemeliyiz. Dini bir araç olarak kullanmamalıyız. Dinin amacı neyse onu yapmalıyız. Öyle yaptığımız zaman insanlar arasında hiçbir problem kalmaz. Çünkü bütün insanlar kardeştir."

MAÜ, Risale Akademi, İİKV ile AKAV tarafından düzenlenen sempozyum, 14 Nisan'a kadar devam edecek. - MARDİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '1. Uluslararası Hutbe-i Şamiye Sempozyumu' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement