10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne doğru - Son Dakika
Güncel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne doğru

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü\'ne doğru

Düzce Valisi Cevdet Atay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.01.2021 14:04  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Valisi Cevdet Atay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Atay, mesajında, kamuoyunun doğru haber alma ve bilgilenme hakkının en etkili aracı olan özgür ve tarafsız basının, demokratik ve şeffaf toplum olmanın öncelikli şartlarından biri olduğunu vurguladı.

Basın çalışanlarının görevlerini basın etik ilkeleri çerçevesinde doğru, tarafsız, kişilik haklarına ve özel hayata saygı ve toplumsal değerlere hassasiyet anlayışı çerçevesinde yerine getirmesinin, toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağladığının altını çizen Vali Atay, "Basın çalışanlarımızın, yükümlülüklerini en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabalar hiç kuşkusuz takdire şayandır. Mesai mefhumu gözetmeksizin, toplumu doğru bilgilendirmek için her türlü zorluğa göğüs geren kıymetli gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü canı gönülden kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün mesajı

Düzce Belediye Başkanı Özlü, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, gazetecilerin hayatın birçok alanında doğru ve tarafsız bilgilere ulaşarak edindikleri bilgileri fedakarlık ve sorumlulukla kamuoyuna bildirdiğini, gazeteciliğin zor şartlarda yapılan bir meslek olduğunu kaydetti.

Özlü, güvenilirlik, doğru ve dürüst habercilik, objektiflik, basın meslek ilkelerine bağlılık, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi unsurların demokratik toplumlar için vazgeçilmez olduğunu vurgulayarak, şunlar kaydetti:

"Toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan basın yayın kuruluşlarını ayakta tutan, onların işlevlerini yerine getirmesini sağlayan basın mensupları ise bu sektörün isimsiz kahramanlarıdır. Gazetecilik zor bir meslek. Zaman mekan tanımayan, büyük özveri ve fedakarlık isteyen, yeri geldiğinde sevdiklerinden, ailesinden çalan meşakkatli ve yıpratıcı bir meslek. Bu mesleğin erbapları her türlü saygıyı, takdiri fazlasıyla hak ediyor. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle görevi başında hayatını kaybeden, mesleğe yıllarını verip ebediyete intikal eden basın emekçilerimizi rahmetle anıyor, bugün haber peşinde koşan tüm gazetecilerimizin de gününü kutluyorum."

DÜ Rektörü Çakar'ın mesajı

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise çağdaşlığın, demokrasinin ve yaşam hakkının en temel unsurlardan biri olan haber alma özgürlüğünün vazgeçilmez temsilcileri gazetecilerin, mesleğini icra etmek adına her türlü zorluklara göğüs gererek, kamuoyunu bilgilendirmek gibi önemli bir görevi üstlendiğini vurguladı.

Gazeteciler tanık olduğu olaylar hakkında yazdığı haberler, çektiği fotoğraf ve videolarla birlikte kamuoyunu bilgilendirmenin yanında, gelişmeleri ve değişimleri arşivleme gibi önemli bir görevi de yürüttüğüne değinen Çakar, "Düzce Üniversitesi olarak tüm basın yayın organı çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en samimi duygularımızla kutluyoruz." ifadesini kullandı.

Akçakoca Belediye Başkanı Yanmaz'ın mesajı

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz mesajında, tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında önemli yeri olduğunu vurguladı.

İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içerdiğini ifade eden Yanmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu önemli misyonu yerine getirmek için, her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimizin mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele takdire şayandır. Tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir meslek yaşamı diliyor, hayatlarını kaybeden değerli gazetecilerimizi rahmetle anıyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement