11 Ülke Ayvacık'ı Keşfetti - Son Dakika
Güncel

11 Ülke Ayvacık'ı Keşfetti

11 Ülke Ayvacık\'ı Keşfetti

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın, Gençlik ve Eğitim Programları Merkezi Başkanlığı'nın (Türk Ulusal Ajans) Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında yürüttüğü "Turizm İçin Çevre Projesi" başladı.

31.05.2013 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın, Gençlik ve Eğitim Programları Merkezi Başkanlığı'nın (Türk Ulusal Ajans) Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında yürüttüğü "Turizm İçin Çevre Projesi" başladı.

Avrupa Birliği üyesi 11 ülkeden şehre gelen çok sayıdaki yabancı çalışma grubu üyesi Samsun'un Ayvacık ilçesini gezdi. Gezi programına Ayacık Kaymakamlığı'nda başlayan konuk ekip daha sonra Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) hibe desteği ve İl Özel İdaresi eş finansmanı ile gerçekleştirilen Doğa Evleri turizm tesisini yerinde inceledi. 7 konaklama evi ve bir restorandan oluşan tesisi gezen konuk ülke temsilcilerine ilçe Kaymakamı Ufuk Akıl tarafından Ayvacık'ta uygulanan turizm projeleri ve geliştirilen stratejileri içeren İngilizce bir sunum gerçekleştirildi. Sunum sonrasında ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli Emrullah Uzun tarafından sunulan kemençe dinletisini hayranlıkla dinleyen konuklar Doğa Evleri'nin eşsiz manzarasına hayran kaldılar.

Örencik Köyü Muhtarı'nın babası olan 80 yaşındaki Kemal Kocataş ve ailesi ile bir süre tercüman eşliğinde sohbet eden konuklar bol bol fotoğraf çektirdi.

Doğa Evleri ziyaretinin ardından ilçede ünlü yayın balığının lezzetine bakan konuk ekip ikram edilen semaver çayının ardından Hasan Uğurlu Barajı'nın dağ içi santralini gezerek daha sonra ilçenin simgesi haline gelen ünlü Eynel Köprüsü üzerinde fotoğraf çektirdi. Program kapsamında doğa yürüyüşüne başlayan temsilcilere ilçe Kaymakamı Ufuk Akıl, Garnizon Komutanı Üsteğmen Eren Yüksel, İlçe Yazı İşleri Müdürü Ayhan Erişken, Toplum İlçe Halk Sağlığı Müdürü Hacer Bilgin, Doğa Evleri Proje Koordinatör Yardımcısı Onur Bilgin de katıldı. Konuk heyete projede görevli OKA'da görev yapan Yavuz Demir, İbrahim Ethem Şahin ve Akın Uğurlu ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeli Şerife Öztürk de eşlik etti.

Köylere Hizmet Götürme Birliği personeli Turgay Sarıoğlu rehberliğinde gerçekleştirilen doğa gezisi 4 saat sürdü. Ünlü Yeşilpınar Şelalesi'ne tırmanan temsilciler zaman zaman halatlara tutunarak gerçekleştirdikleri tırmanış sonrasında 60 metrelik şelaleye ulaştı. Temsilciler ile tırmanışa katılan ilçe Kaymakamı Ufuk Akıl, "İlçemizin turizm potansiyellerini ortaya çıkarmak ve değerlendirmek adına OKA ile işbirliği halinde gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe katılmaktan büyük zevk aldık" dedi.

Portekiz Temsilcisi Fernanda Vaz, doğa yürüyüşü sonrasında ilçeden eşlik eden katılımcılara teşekkür ederek, "Portekiz'de yerel yöneticilere halkın ulaşması imkansız. Belediye başkanı ya da bir başka amire Portekiz'de ulaşamazken Ayvacık'ta İlçe Kaymakamı'nın bizimle birlikte aynı ipten tutarak tırmanışa katılması beni çok etkiledi. Umarım bir gün Portekiz'de de bu manzarayı görürüz" şeklinde konuştu.

Ayvacık programının son ayağında Kadın Kültür Evi'ni gezerek burada Ayvacıklı kadınlar tarafından üretilen el sanatı ürünlerden satın alan Romanya, İspanya, Portekiz, İtalya, Letonya, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Hollanda, Finlandiya ve Bulgaristan'dan gelen 15 çevre için turizm grubu üyesi İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl ve diğer katılımcılara teşekkür ederek ilçeden ayrıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 11 Ülke Ayvacık'ı Keşfetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement