13 Milyonluk Yola İsim Aranıyor - Son Dakika
Yerel

13 Milyonluk Yola İsim Aranıyor

13 Milyonluk Yola İsim Aranıyor

Erzurum'da Aliravi caddesinden Karskapı semtine uzanan 2 kilometre uzunluğundaki açtığı yeni yola isim arıyor.

19.09.2011 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Merkez Yakutiye ilçesi Aliravi caddesinden Karskapı semtine uzanan 2 kilometre uzunluğundaki açtığı yeni yola isim arıyor. Belediye Başkanı AK Partili Ali Korkut yol için vatandaşın görüşüne başvurdu.

Yakutiye Belediyesi tarafından 450 evin kamulaştırılması yapılarak kenten en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet caddesine alternatif oluşturacak özelliklere sahip 'isimsiz yol' Aliravi caddesinden Yakutiye Bulvarı, Kırmacı mahallesi, Rabiahatun ve Hasanibasri mahallelerini geçerek 23 Temmuz'un önünden Karskapı semtine ulaşıyor.

Mevcut dikey yollar ile şehir trafiğinde büyük rahatlama sağlayacak yol kamulaştırma sorunları nedeniyle 2 yılı aşkın bir süredir tamamlanmayı bekliyordu. Yaklaşık 13 milyon lira harcanarak açılan bu yola belediye isim bulmak için halkın görüşüne başvurdu.

Yol için aklından geçen ismi "yakutiyebelediyesi@yahoo.com.tr" elektronik posta adresine gönderen yaklaşık 2 bin kişinin tercihleri arasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurumlu olan Milliyet Gazetesi Yazarı Hasan Pulur başı çekiyor.

Gelen isimler arasında Teyo Pehlivan ve Gullebi Turan'ın da bulunduğunu belirten Başkan Korkut, bir ayda en çok kimin ismi bildirilse o kişinin adını yola vereceklerini belirtti.

Belediye hizmetlerinde halk ile istişareye büyük önem verdiklerini söyleyen Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yaptıkları en büyük işten en küçügüne kadar halkın bilgisine başvurduklarını belirtti.

Binbir güçlükle açtıkları 2 kilometre uzunluğundaki karayolun asfalt döküldükten sonra tamamlanacağını kaydeden Başkan Korkut,

"Geriye bir tek yolun ismini koymak kaldı. Bunu da halkımızın takdirine sunduk. Belediyenin internet adresine gelen en çok ismi yolun adına vereceğiz. Şu an Erzurum'un medehar iftaharı olan Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile Milliyet Gazetesi'nin yazarı Hasan Pulur başı çekiyor. Gelen isimler arasında Acun Ilıcalı, Adnan Polat, Arif Sağ, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Ertürk Yöndem, Eşref Kolçak, Fatma Seher Erden (Kara Fatma), Mehmet Nuri Yılmaz, Nene Hatun, Reşit Karabacak gibi isimlerde yer alıyor. Bir ay sonra en çok gelen ismi yolun adına vereceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel 13 Milyonluk Yola İsim Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement