14. Tyana Kültür ve Turizm Festivali Ziyaretlerle Başladı - Son Dakika
Yerel

14. Tyana Kültür ve Turizm Festivali Ziyaretlerle Başladı

14. Tyana Kültür ve Turizm Festivali Ziyaretlerle Başladı

Kemerhisar Beldesi'nde bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek olan Tyana Kültür ve Turizm Festivali bugün saat 15'de Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile başlayacak.

31.07.2014 12:45  Güncelleme: 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemerhisar Beldesi'nde bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek olan Tyana Kültür ve Turizm Festivali bugün saat 15'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile başlayacak.

Festivalin başlamasına saatler kala festivale katılacak olan folklor ekipleri Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı'yı makamında ziyaret etti.

Sıcak ve samimi sohbetlerin gerçekleştiği ziyarette ülkelerin kültürlerine sahip çıkması gerektiği vurgusu yapıldı. Romanya, KKTC ve Gaziantep folklor gurubu temsilcilerini makamında kabul eden Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı Kemerhisar (Tyana) geçmişten buyana Edebiyat ve folklor konusunda bölgenin en önemli yeri olduğunu belirterek "Özellikle Romanya edebiyatı ile ilgili birçok kitap okudum. Romanya'yı görmedim ama edebiyata olan katkılarını okuduğum kitaplardan biliyorum. Türkiye'de özellikle İç Anadolu bölgesinde folklor hak ettiği gibi bir ilgi görmüyor. Ama diğer ülkelerde folklorü insanlar ikinci bir uğraş olarak yapıyor ve yaşatıyor. Belediyeler bunu bir yük olarak görüyorlar ama folklor yaşaması gereken bir kültür. Bugün burada bizimle olan Romanya fon sıkıntılarına rağmen folklor kültürünü tanıtmak ve yaşatmak için büyük gayretler sarf ediyorlar buna tanık oluyoruz. Ülkemizde özellikle İç Anadolu Bölgesinde folklor konusunun neden rağbet görmediği üniversitelerimizin ilgili kurumlarınca araştırma konusu yapılmalıdır" diye konuştu.

Romanya Mugurasul Folk Group adına Prof. Dr. Marian Dinca "Bugün Kemerhisar'da böyle büyük bir organizasyonda bulunmaktan çok mutluyuz. Kültürümüzü tanıtmak adına bizler tüm sıkıntılara rağmen gayret gösteriyoruz. Bizlerde sizleri Romanya'da görmekten mutluluk duyacağız" dedi.

KKTC Göç-Taş Kültür Derneği adına Salim Piyale "Bizler sizlerin bu nazik daveti ile Kemerhisar'a gelerek Tyana antik şehrini ve su kemerlerini görme şansı yakalamanın yanı sıra böyle büyük bir organizasyonun parçası olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. KKTC'de de bir çok festival yapılmakta biz de sizleri bu festivallere davet ediyoruz" diyerek 14. Tyana Kültür ve Turizm Festivalinde bulunduklarından dolayı duydukları mutluluğu belirtti.

Romanya Mugurasul Folk Group adına Prof. Dr. Marian Dinca, KKTC Göç-Taş Kültür Derneği adına Salim Piyale ve Gaziantep Folklor Kulübü adına M. Burak Anlar Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı'ya kültürlerini yansıtan hediyeler takdim etti. Başkan Kirazcı'da gurup başkanlarına Atatürk işlemeli Halı hediye etti. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 14. Tyana Kültür ve Turizm Festivali Ziyaretlerle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement