15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliğini'nde anma töreni gerçekleştirildi.

11.07.2017 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliğini'nde anma töreni gerçekleştirildi.

İstanbul'un çeşitli ilçelerinden çok sayıda vatandaş ve belediye başkanları, şehitliğe geldi.

Şehitlerin mezarlarına karanfil bırakan vatandaşlar ve ilçe belediye başkanları, dua etti. Şehitlikte zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

"Gençlik Yürüyüşü"

Eyüp Belediyesince 15 Temmuz Şehitliği'ne "Gençlik Yürüyüşü" düzenlendi. Belediye binası önünden başlayan yürüyüşte, 300 metrelik Türk bayrağı açıldı.

Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın da yer aldığı yürüyüşte, katılımcılar Türk bayraklarıyla şehitliğe kadar yürüdü. Katılımcılar, yürüyüşün ardından şehitlerin mezarı başında dua etti.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" etkinliği kapsamında, 15 Temmuz'da şehit olanların kabirleri ziyaret edilerek dua okundu.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgüt'nün (FETÖ) darbe girişiminin, şanlı Türk tarihinde kara bir leke olarak yerini aldığını söyledi.

Göksu, "Yeniden 15 Temmuz'lar yaşamamak için bu tarihi hainliği asla unutmayacağız ve unutturmayacağız." dedi.

Yaşanan acıların direniş ve diriliş ruhunu kez daha şahlandırdığını belirten Göksu, "15 Temmuz, direniş ruhlu bir liderle, direniş ruhlu bir milletin nasıl bütünleştiğini ve bu bütünleşmeyle birlikte neler yapabileceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. Tarih boyunca nice destanlar yazan bu millet, 15 Temmuz'da bir destan daha yazdı ve tüm mazlum milletlere örnek oldu." diye konuştu.

Şehitliğe ziyaret gerçekleştirenler arasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement