15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türk Kızılayı, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlik takvimini duyurdu.

13.07.2017 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlik takvimini duyurdu.

Kızılay Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında çeşitlik etkinlikler yapılacak.

Buna göre, yarın başlayacak etkinlikler, 15 Temmuz'da Genelkurmay Başkanlığı önünde darbecilere direnirken şehit edilen Kızılay Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder'in 16 Temmuz'da Çankırı'daki kabri başında düzenlenecek anmayla sona erecek.

Etkinlikler kapsamında yarın Şehit Serhat Önder Çocuk Koruma Merkezi'nin açılışı gerçekleştirilecek. Başta Suriyeliler olmak üzere sığınmacı çocuklara hizmet sunulacak merkezde her yıl bin 500 çocuğa Türkçe dil dersi, bilgisayar eğitimi ve psikososyal destek verilecek. Merkezden 6-18 yaş arası çocuklar faydalanacak.

Aynı gün kalacak yerleri olmayan hasta yakınları başta olmak üzere ihtiyacı olan tüm kesimlere barınma imkanı sağlayacak Ankara'daki Şehit Serhat Önder Sosyal Hizmet Merkezi hizmete alınacak.

"15 Temmuz Beşiri Afeti ve Toplumsal Hareketler Paneli" de aynı gün düzenlenecek. Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın moderatörlüğünde yapılacak panelde, Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Coşkun Taştan tarafından "15 Temmuz beşeri afeti ile böylesi afetlere karşı toplum direncinin artırılması" konusu ele alınacak.

Önder'in şehit olmadan önce oğluna söylediği son sözler olan "Korkma Oğlum" ifadesinden adını alan belgeselin gala gösterimi Ankara Devlet Konukevi'nde yapılacak.

Kızılay ekipleri, 15 Temmuz'da tüm Türkiye'de 249 demokrasi şehidini anmak ve aileleriyle dayanışma amacıyla meydanlarda demokrasi nöbeti tutanlara destek verecek. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere demokrasi nöbetinin olduğu her noktada vatandaşlara su, sıcak çorba-çay, kumanya ve benzeri gıda malzemesi ikramında bulunulacak.

Kızılay kan bağış ekipleri de demokrasi nöbetlerinin yapılacağı tüm meydanlarda kan bağışını kabul edecek. "Vatan Sana Kanım Feda" sloganıyla yürütülecek çalışmalar sırasında 200'e yakın Kızılay ekibi görev yapacak.

- Gençlik köprüye yürüyecek

Türkiye'deki tüm Kızılay Şubeleri, üyeleri, gönüllüleri ve Kızılay gençliği şehitler için indirilecek Hatm-i Şeriflerin dualarına eşlik edecek. Kızılay Genel Başkanı Kınık da gençlerle Çengelköy'den 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yürüyecek.

Kızılay son etkinliğini ise 16 Temmuz Pazar günü Çankırı'da darbeye engel olmak için ailesiyle sokağa çıkan ve Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit olan Serhat Önder'in, kabri başında yapacak.

"Kızılay mücadelenin temel sahiplenicilerinden olmuştur"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kızılay Genel Başkanı Kınık, Temmuz 2016'da terör örgütlerinin darbe kalkışmasının halkın yüksek milli iradesi sayesinde önlendiğini, demokrasiye sahip çıkıldığını belirtti.

Yaşanan hain saldırının engellenmesi sırasında birçok vatandaşın şehit düştüğünü, çok sayıda insanın da gazilik şerefine nail olduğunu anımsatan Kınık, şunları kaydetti:

"15 Temmuz günü ve sonrasında halkımız meydanlarda vatanımızı hain güçlere karşı savunurken Kızılayımız da hem asli görevleri arasında yer alan insani yardım faaliyetleri gereği hem de ülkemizin bir kurumu olarak duymuş olduğu yüksek sorumluluk bilinciyle halkımızın yanında yer almış, meydanlarda milyonlarla birlikte demokrasi nöbetleri tutarak bu hassas dönemde tüm birimleriyle olağanüstü çaba göstermiştir. Kaynağı insan olan, birçok can ve mal kaybına yol açan bu hain olay beşeri bir afet olup, Kızılay bununla mücadelenin temel sahiplenicilerinden olmuştur. Millet olarak kahramanlık destanı yazdığımız 15 Temmuz Demokrasi Zaferimizi kutlamak, bu uğurda can veren başta Küçükesat Şube Başkanımız Şehit Serhat Önder olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi yad etmek ve milli birliğimize sahip çıktığımızı tüm dünyaya duyurmak için Fahri Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın nezdinde ülke genelinde bir dizi etkinlikler düzenlenecektir. Etkinlikler kapsamında 15 Temmuz haftasında ülkemizin 81 ilinin meydanlarında halkımızla birlikte Kızılay olarak tüm birimlerimiz ve şubelerimizle demokrasi nöbetleri tutulacak, Demokrasi Zaferi'ni kutlayan vatandaşlarımıza ikramlarda bulunulacak, kan bağışı etkinlikleri düzenlenecektir. Bunların yanı sıra Kızılay olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında hazırlanan programları hayata geçirirken, Kızılay olarak kurulduğumuz 1868 yılından bugüne kadar hep yüce milletimizin ve onun iradesinin yanında olduğumuzu bildiririz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement