15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla şehitler için Almanya ve İsveç'te anma törenleri yapıldı.

15.07.2017 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla şehitler için Almanya ve İsveç'te anma törenleri yapıldı.

Almanya'daki Türk sivil toplum kuruluşları (STK) öncülüğünde, Köln Başkonsolosluğunda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda, şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, gazilerin kahramanlık hikayeleri anlatıldı.

Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi Türkiye'den binlerce kilometre uzakta vatandaşların, ülkelerine ve demokrasiye destek vermek amacıyla dış temsilciliklerin önlerini doldurmasının, vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Engin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletimizin içine sızmış FETÖ hainleri amaçlarına ulaşamadı. İpleri kimin elinde olduğu bilinmeyen bu hainler amaçlarına ulaşamadı. Vatanına, milletine sahip çıkan vatanperver asker, polis ve kahraman halkımız karşı koydu. Hesap edilmeyen şey oradaki milli birliğimiz, ulusal benliğimizdi. İnsanlarımız şehit olmak üzere o gün hiçbir hesap yapmadan hainlerin önünde durarak, geleceklerine ve özgürlüklerine sahip çıktılar."

STK temsilcilerinin konuşmalarıyla devam eden etkinliğe katılanlar, Anadolu Ajansı'nın (AA) fotoğraflarından oluşan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisini gezme fırsatı buldu.

Sergi, 21 Temmuz'a kadar açık kalacak.

İsveç

İsveç'te Stockholm Büyükelçiliğinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitleri anma etkinliği düzenlendi.

Stockholm Büyükelçisi Kaya Türkmen'in ev sahipliğindeki etkinliğe, Stockholm Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Mehmet Karaca, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Teşkilatlanma Başkanı Sabri Karadağ, İsveç CHP Birliği Başkanı Hakan Güner, İsveç İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) Bölge Başkanı Yavuz Selim Çelik, İsveç Uygur Maarip Derneği Başkanı Abdullah Kökyar ve vatandaşlar katıldı.

Türkmen, saygı duruşundan sonra yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişiminin Türk halkının cesaret ve kararlılığıyla başarısızlığa uğratıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz esasen Fetullah Gülen'in gerçek yüzünü 15 Temmuz'dan önce anlamış, harekete geçmişti. Bu yapının devlet içindeki uzantılarını ortaya çıkarabilmek için çaba sarf ediyordu. Bunda önemli bir aşamaya ulaşmıştı ancak 15 Temmuz darbe teşebbüsü karşı karşıya olduğumuz tehdidin, tahminlerimizin çok ötesinde, çok derin ve yaşamsal olduğunu acı biçimde ortaya koydu. Fetullah Gülen'in 40 yıl boyunca Türk devletini ele geçirmek için kurduğu kumpasın büyüklüğü ortaya çıktı."

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan videonun gösterildiği etkinlikte Stockholm Din Hizmetleri Müşaviri Karaca tüm şehitler dua etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement