18. Yüzyıldan Günümüze 2. Türk İslam Siyasi Düşüncesi Kongresi" - Son Dakika
Güncel

18. Yüzyıldan Günümüze 2. Türk İslam Siyasi Düşüncesi Kongresi"

Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesince (DPÜ) düzenlenen "18. Yüzyıldan Günümüze 2. Türk İslam Siyasi Düşüncesi Kongresi", 26 Ekim'de başlayacak.

24.10.2017 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesince (DPÜ) düzenlenen "18. Yüzyıldan Günümüze 2. Türk İslam Siyasi Düşüncesi Kongresi", 26 Ekim'de başlayacak.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, "Teşekkül Devrinden 18. Yüzyıla" başlığıyla birincisi 2015'te Aksaray Üniversitesinde düzenlenen kongrenin ikincisi DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde gerçekleştirilecek.

Kongre, yaklaşık 100 akademisyen ve araştırmacıyı bir araya getirecek. Açılış konuşmasını, Türkiye Günlüğü Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Dr. Mustafa Çalık yapacak.

Kongrede, 19 ayrı oturumda Türk İslam fikriyatının modern zamanlardan itibaren devlet, siyaset, yönetim konularında yaşadığı dönüşüm, etkileşim, kaygı ve sancılar üzerine 80'e yakın bildiri sunulacak.

Kongrenin Danışma ve Bilim Kurulunda, Türk İslam fikriyatı üzerine çalışan İstanbul Medeniyet Üniversitesinden Doç. Dr. Fatih Şeker, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Sönmez Kutlu ve İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünden Prof. Dr. Ayhan Bıçak ile DPÜ ve Aksaray Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümlerinden Doç. Dr. Özgür Önder, Doç. Dr. Mehmet Akıncı, Yrd. Doç. Dr. Murat Yaman ve araştırma görevlisi Gökçe Nur Şafak yer alıyor.

Bildirilerin kitap olarak yayımlanması planlanan kongre, 28 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18. Yüzyıldan Günümüze 2. Türk İslam Siyasi Düşüncesi Kongresi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement