19. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği - Son Dakika
Kültür Sanat

19. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği

19. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği

Bu yıl 19. kez düzenlenen "Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği"ne 17 ülkeden 363 öğrenci ile 126 yetişkinin katılacağı bildirildi

14.04.2011 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Karşıyaka Belediyesi'nin bu yıl 19. kez düzenlediği "Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği"ne 17 ülkeden 363 öğrenci ile 126 yetişkinin katılacağı bildirildi.

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, şenlikle ilgili Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi'nde düzenlenen basın toplantısında, 19 yıl önce 4 konuk ülke çocuğunun misafir edilmesiyle başlayan şenlikte bugüne kadar 45 ayrı ülkeden 7 bin 236'sı çocuk toplam 9 bin 136 kişiyi ağırladıklarını anlattı.

Bu yılki şenliklere 17 ülkeden 19 grubun katılacağını, 363 öğrenci ile 126 yetişkini misafir edeceklerini belirten İslamoğlu, çocukları daha önceden belirlenen ilköğretim öğrencisi velilerinin konuk edeceğini söyledi.

19. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği'ne bu yıl Arnavutluk, Belarus, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Endonezya, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Letonya, Litvanya, Makedonya, Malezya, Polonya, Romanya, Rusya, Slovenya ve Türkiye'den katılımın olacağını ifade eden İslamoğlu, "Amacımız çocuklar arasında dostluk ve arkadaşlık bağları oluşmasını sağlamak. Türk kültürünü, aile yapısını, yaşam tarzını, ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği'nin dünyadaki 300 festivalin bünyesinde yer aldığı Uluslararası Folklar ve Halk Sanatları Festivalleri Organizasyon Kurulu'na üye olduğunu, çocuklar arasındaki dostluk, arkadaşlık bağlarının oluşturulmasını amaçladıklarını belirtti.

Karşıyaka'daki bazı firmaların sponsorluğunda şenliği yaptıklarını anlatan Durak, 19 grubun kentin 7 ayrı yerinde gösteri yapacağını sözlerine ekledi.

Şenlik, 18-25 Nisan arasında yapılacak.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 19. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement