2. Senex Lisansüstü Yaşlılık Kongresi Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

2. Senex Lisansüstü Yaşlılık Kongresi Düzenlendi

Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü (MCRI) ve Edebiyat Fakültesi tarafından Senex Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi düzenlendi.

02.11.2018 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü (MCRI) ve Edebiyat Fakültesi tarafından Senex Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Eşitsizlikler ve Yaşlanma", "Hızla Yaşlanan Bir Dünyada Dayanışma", "Mücadele ve Müdahaleler" gibi konuların tartışıldığı kongrenin açılışına Edebiyat Fakültesi Dekanı Yıldıray Özbek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Lund Üniversitesi Raoul Wallenberg Enstitüsü Türkiye direktörü, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Yaşlanma süreci ve yaşlılık dönemini sosyal, davranışsal ve sağlık perspektifinden inceleyen lisansüstü araştırmacıları bir tartışma platformunda buluşturmayı hedefleyen kongrede, ilk gün genç araştırmacılar, sunumlarını gerçekleştirirken ikinci gün alanında uzun yıllar çalışmış profesyoneller atölye çalışması yaptı.

Kongrede açıklamada bulunan Prof. Dr. Yıldıray Özbek, yaşlılara daha sağlıklı fiziksel ve sosyal ortamların sağlanması gerektiğini belirterek, Senex Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi'nin bu sorulara cevap arayan ve çözümler üreten bir ortam hazırladığını kaydetti.

Senex Kongresi Eş Başkanı Özgür Arun, genç ve deneyimli bilim insanlarını buluşturan Senex Kongresi'nin mimarlık, sosyoloji, mühendislik, sağlık bilimleri, psikoloji, sosyal hizmetler, gerontoloji gibi alanlardan çok sayıda bilimsel araştırmacıya ev sahipliği yaptığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Senex Lisansüstü Yaşlılık Kongresi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement