2. Tıbbi Jeoloji Sempozyumu Konya'da Başladı - Son Dakika
Yerel

2. Tıbbi Jeoloji Sempozyumu Konya'da Başladı

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesi öncülüğünde gerçekleşen tıbbi jeoloji sempozyumu Konya'da başladı.

12.11.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesi öncülüğünde gerçekleşen tıbbi jeoloji sempozyumu Konya'da başladı.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Fetullah Arık, Novotel Hotel'de gerçekleştirilen sempozyumun açılışında, 2000'li yıllardan sonra tıbbi çalışmalar içinde olduklarını söyledi.

Daha önce 1. Tıbbi Jeoloji Sempozyumunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Arık, "Ardından 2 başarılı çalıştaya imza attık. Bu çalıştaylardan sonra tıbbi jeoloji çalışmalarının ülke çapında yaygınlaşması nedeniyle 2. Tıbbi Jeoloji Sempozyumu'nu düzenlemekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Sempozyuma katılan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise sempozyumu tıbbi jeoloji alanı açısından önemli gördüklerini dile getirdi.

Bu sempozyumun multi-disiplinler olması, çok kuruluşun katkısını almasının önemli olduğunu söyleyen Gökbel, "Gerekli desteklerin sağlanması ile son derece yararlı konuşmaların yapıldığı, konferansların verildiği sempozyumun devamının getirilmesi gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Sempozyuma, Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuklu Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay ve çok sayıda davetli katıldı.

15 Kasım 2015'te sona erecek sempozyum kapsamında, bilimsel tartışmalar, paneller ve teknik gezi gerçekleştirilecek. Sempozyumda, tıbbi jeoloji eğitimi, ulusal tıbbi jeoloji stratejisi, imar ve yerleşim planlamalarına bağlı jeolojik çalışmalar ele alınacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2. Tıbbi Jeoloji Sempozyumu Konya'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement