2018 Turizmde Rekor Yılı Olabilir" - Son Dakika
Güncel

2018 Turizmde Rekor Yılı Olabilir"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alman pazarının gelecek sene için ümitli bir seyir göstermesi nedeniyle 2018 yılının turizmde bir rekor yılı olabileceğini bildirdi.

11.01.2018 16:38

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alman pazarının gelecek sene için ümitli bir seyir göstermesi nedeniyle 2018 yılının turizmde bir rekor yılı olabileceğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansınca düzenlenen program kapsamında, Almanya'dan gelen 15 kişilik medya mensubuyla Belek Turizm Merkezi'nde bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Antalya ve turizm ile ilgili soruları yanıtladı.

Türel, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli turizm şehri olan Antalya'nın ciddi bir tarım potansiyelinin de olduğunu ifade etti. Yerel yönetim olarak turizm ve tarım alanlarında önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Türel, "Türkiye'ye gelen turist sayısının üçte biri Antalya'ya geliyor. Geceleme sayısında Türkiye'nin turizm potansiyelinin üçte ikisi Antalya'da karşılanıyor. İstanbul'da kalış süresi ortalama 4 günken Antalya'da 10,2 gün oluyor." dedi.

Memnuniyet yüzde 90

Türel, turizme yönelik sektör ve sivil toplum temsilcileri ile önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Türel, son dönemlerde uluslararası politikanın ortaya çıkartmış olduğu siyasi gerginliklerin ülkeler arası turizm potansiyellerine yansıdığını belirtti.

Türel, bu siyasi gerginliklerin bireysel turizm tercihlerinde kısmen etkili olmakla birlikte yüzde 100 bir olumsuzluk yaratmadığının altını çizerek, "Bu, en azından turizm sektörünün bir barış sektörü olduğunun da teyididir. Almanya ile yaşadığımız siyasi gerginliklerde neticesinde en kötüsü dediğimiz senede Antalya'yı 1,5 milyon Alman ziyaret etmiş. Biz onları en memnun şekilde ülkelerine gönderdik. Demek ki 1,5 milyon Alman vatandaşı çok da fazla bu siyasi gerginlikleri önemsemeden her şeye rağmen ülkemizi ziyaret etmiş. Yaptığımız müşteri memnuniyeti anketinde yüzde 90'ların üzerinde memnuniyet şeklinde döndüklerini görmek bizim için mutluluk verici. Tabi ki biz geçmişte Antalya'da bir senede 3 milyon Alman turisti ağırladığımız için 1,5 milyon turisti yeterli görmüyoruz." diye konuştu.

"2018 rekor yılı olabilir"

Türel, 2018 rezervasyonlarına bakıldığında eski günlere dönen bir ivme yakalandığının görüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Almanya ile Antalya arasında gelen turist sayısı açısından çok olumlu bir sene yaşayacağımızı düşünüyoruz. 2018 rezervasyonlarına baktığımızda, beklentimizin de üzerinde Almanya pazarında talep görmek bizi çok mutlu ediyor. 2016 da bir duraksama söz konusuydu. 2017'de yürümeye başladık, 2018'de de koşacağız. Alman pazarının da gelecek seneyle ilgili fevkalade ümitli bir seyir göstermesi, belki de 2018'i bir rekor yılı olarak yaşayabileceğimizi ortaya koyuyor. Antalya gerçekten ürün kalite fiyat dengesinde dünyadaki rakipleriyle rekabet edilemez bir destinasyon. Antalya'daki kaliteyi Antalya'daki fiyatla dünyada hiçbir yerde bulmak mümkün değil. Bize gelen bilgilere göre son 2 senede tatil tercihlerini farklı bir destinasyonda kullanmış Alman turistlerin de Antalya'daki kadar mutlu olmadıklarını görüyoruz. Yeniden Antalya'ya geri dönüşün güçlü olmasında belki bu da bir faktör olarak ortaya çıkıyordur."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2018 Turizmde Rekor Yılı Olabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement