Bakan Akar'dan Özgür Özel'e 15 Temmuz Cevabı: Kafanızda Tabanca Varken, Hayır Diyebilecek Kaç Kişi Var? - Son Dakika
Güncel

Bakan Akar'dan Özgür Özel'e 15 Temmuz Cevabı: Kafanızda Tabanca Varken, Hayır Diyebilecek Kaç Kişi Var?

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in 15 Temmuz eleştirilerine cevap veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Kafanızda tabanca varken, hayır diyebilecek kaç kişi var?" dedi.

18.12.2018 03:54  Güncelleme: 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a yönelik eleştirileri, TBMM Genel Kurulunda tansiyonu yükseltti. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı 15 Temmuz'la ilgili eleştirdi. Özel'in eleştirilerine cevap veren Akar,"Kafanızda tabanca varken, hayır diyebilecek kaç kişi var?" diye konuştu.

Özel, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Milli Savunma, Dışişleri ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarının 2019 yılı bütçesi üzerinde aleyhte söz aldı.

1972'de orduya girdiğinde, ordunun tüm askeri öğrencileri gibi bir gün Genelkurmay Başkanı olmak isteyen birine, 2015'te bu hayalin nasip olduğunu söyleyen Özel, bu Genelkurmay Başkanı, şimdiki Milli Savunma Bakanı'nın, üniformayı çıkardığını, siyasileştiğini, bazı eleştirilere muhatap olacağını savundu.

ÖZEL, ABD'Lİ KOMUTANIN MADALYA ALDIĞINI İDDİA ETTİ

Akar'ın 3. Kolordu Komutanı iken, kumpas davalarında, kumpas mağduru bütün subay, astsubay, amiral, generallerin, bilirkişi raporuyla bunun kumpas olduğunun ortaya çıkmasını beklerken, icra subayı Ahmet Erdoğan'ı görevlendirdiğini, Erdoğan'ın "Berbat bir uzman görüşü" yazdığını öne süren Özel, Erdoğan'ın, bugün FETÖ'den firari olduğunu söyledi.

Özel, Akar'ın, Türk askerinin başına çuval geçirten ABD'li komutan Odierno'dan, üstün liyakat madalyası aldığını öne sürdü. Özgür Özel, "rejime kast eden anayasa değişikliği" hayata geçmek üzereyken, bununla ilgili muhalefet partileri aday arayışındayken, MİT Başkanı ile birlikte helikopterle bir önceki cumhurbaşkanının bahçesine inip, "o seçime apoletlerin, militarizmin gölgesini düşüren" birinin Milli Savunma Bakanlığından bahsettiklerini savundu.

Bakan Akar'dan Özgür Özel'e 15 Temmuz Cevabı: Kafanızda Tabanca Varken, Hayır Diyebilecek Kaç Kişi Var?
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar

"BİZİ ZİYARETE GELMEDİ"

Akar'ın, dava arkadaşları, mücadele arkadaşları cezaevindeyken, "Bizi bir kez bile ziyarete gelmedi." diye sitem ettiğini öne süren Özel, buna rağmen Akar'ın, "1923, değerlerimizden kopma dönemidir." diyen; Atatürk'e "firavun" diyen Nuri Pakdil'i ve " TSK'ye hakareti alışkanlık haline getiren" Akit gazetesi yazarı Mehtap Yılmaz'ı ziyaret ettiğini söyledi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Özel'e tepki gösterdi. CHP sıralarına doğru yürüyen Cora'yı, AK Parti milletvekilleri araya girerek engelledi. CHP ile AK Parti milletvekilleri arasında tartışmanın sürmesi üzerine TBMM Başkanvekili Mithat Sancar, birleşime ara verdi.

Bakan Akar'dan Özgür Özel'e 15 Temmuz Cevabı: Kafanızda Tabanca Varken, Hayır Diyebilecek Kaç Kişi Var?

GAZİANTEP DEVLET HASTANESİ ZİYARETİ

Aranın ardından Özel'e yanıt veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, önceden hazırlandığı belli olan Özel'in bu konuşmasını, başlangıcı, sonu ve ortasında kınadığını ifade etti.

Akar, bunların sağda, solda, bilen, bilmeyen herkesin konuştuğu konular olduğunu, bu konulara açıklık getirmesi için Özel'in konuşmasını bir fırsat olarak nitelendirdiğini belirtti.

Hulusi Akar, mahkeme dosyaları, devletin kayıtlarında, tutanaklarda var olan şeyleri bilmeden, sadece kulaktan duyma şeylerle ahkam kesenlere karşı cevap verme açısından bunun bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Bilirkişi raporunda kendisinin bir dahilinin bulunmadığını, bunu herkesin bildiğini, bütün kayıtlarda olduğunu ifade eden Akar, "Ahmet Erdoğan adlı kişinin, benim icra subayım olmadığını, onun bilirkişi olarak atanmasında benim dahilimin olmadığını, birlikte olmakla beraber benim dışımda diğer personel tarafından böyle bir görevlendirme yapıldığını, kayıtları inceleyen bilir. İnceleyin." dedi.

Gaziantep Devlet Hastanesi ziyaretini anımsatan Akar, şehitlerin, yaralıların olduğunu, söz konusu hastaneye, kuvvet komutanlarıyla yaralıları ziyarete gittiklerini anımsattı. Sözlerini sürdürürken CHP milletvekillerinin laf atması üzerine Akar, "Dinleyin. Cevap veriyorum." diye seslendi.

Hastane kapısında kendisini rektör, vali, belediye başkanının karşıladığını belirten Akar, "Gazilerimizi ziyaret ettik. Bu ziyaret sırasında üst kata kadar asansörle çıktık, aşağıya doğru yürüye yürüye iniyoruz. Tam o sırada, rektör, 'Burada da eşim yatıyor' dedi. Orada gördüm o gazeteci hanımefendi olduğunu, serumlu. 'Merhaba, geçmiş olsun' dedik. Yanımda şahitler var. Bir iki dakika oturduktan sonra kalktık, devam ettik." dedi.

Bakan Akar'dan Özgür Özel'e 15 Temmuz Cevabı: Kafanızda Tabanca Varken, Hayır Diyebilecek Kaç Kişi Var?

"ARKADAŞLARINI ZİYARET ETMEYEN ALÇAKTIR"

Akar, Hasdal'daki arkadaşlarını ziyaret etmediği eleştirilerine ise, "Arkadaşlarını ziyaret etmeyen alçaktır. Hasdal'dan çıkmadım ben. Arkadaşlarımın hayatını kolaylaştırmak için her türlü riski aldım. Savcıya, adli müşavire, hapishane müdürüne rağmen, her türlü riski aldım." diye yanıt verdi.

Madalya konusunun dillere dolandığını belirten Akar, "Bu adet, gelenek, usul gibi olmuş. Madalya almayan yok, bunun bir anlamı da yok. Gittik oraya paldır küldür verdiler, ne talebimiz var? Odierno'yu korumuyorum. Çuval geçiren bu değil. " dedi.

Nuri Pakdil'i ziyaretine ilişkin de açıklamalarda bulunan Akar, terör örgütünün başına, hırsıza, uğursuza gitmediğini, bir hasta ziyareti niteliğinde olduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığının ödül verdiği, Cumhurbaşkanı'nın devlet madalyası verdiği bir sanat, devlet adamı olduğunu kaydetti. Akar, "Suç mu?" diye sordu.

Bakan Akar'dan Özgür Özel'e 15 Temmuz Cevabı: Kafanızda Tabanca Varken, Hayır Diyebilecek Kaç Kişi Var?

"BUNU OKUYUN İMZALAYIN DEDİLER İMZALAMADIM"

Akar, 15 Temmuz darbe girişimi gecesine yönelik Özel'in eleştirilerine işaret ederek, kafalarına tabanca dayanarak, "Başımıza geçeceksin" dediklerini, kendisinin bunu reddettiğini anımsattı. Akar, "Yatağınıza yattığınızda düşünün, kafanızda tabanca varken, hayır diyebilecek kaç kişi var? Denemeden söylemeyin, deneyin. Akıncı'ya götürdüler, etrafımızda silahlı insanlar, bir sürü asker. Bütün o alçakların önünde tek başına oturuyorum. 'Bunu okuyun, imzalayın' dediler. İmzalamadım. Sayın Özel'in, terör örgütlerine dahi söylemediği hususu, bir genelkurmay başkanına... 49 yıl hizmet yaptım ben... Keşke Atatürk'ümüzün partisinde sizin gibi bir grup başkanvekili olmasaydı." dedi.

Akar'a yanıt vermek isteyen Özel'e, AK Parti milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak engel oldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in konuşması sırasında ise bir süre CHP'li milletvekilleri aynı şekilde karşılık verdi.

Bakan Akar'dan Özgür Özel'e 15 Temmuz Cevabı: Kafanızda Tabanca Varken, Hayır Diyebilecek Kaç Kişi Var?
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel
Bakan Akar\'dan Özgür Özel\'e 15 Temmuz Cevabı: Kafanızda Tabanca Varken, Hayır Diyebilecek Kaç Kişi Var?
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Akar'dan Özgür Özel'e 15 Temmuz Cevabı: Kafanızda Tabanca Varken, Hayır Diyebilecek Kaç Kişi Var? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alaşehir'de Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Etkinliği Gerçekleştirildi
    09:16 Alaşehir'de Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Etkinliği Gerçekleştirildi

    Alaşehir'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla "Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları" etkinliği yapıldı. Etkinlikte, öğrenciler şiir okudu, gaziler anılarını paylaştı ve hediye paketi verildi.

  • Kemalpaşa'da Gaziler ve Şehit Aileleri Onuruna İftar Programı Düzenlendi
    09:16 Kemalpaşa'da Gaziler ve Şehit Aileleri Onuruna İftar Programı Düzenlendi

    Kemalpaşa ilçesinde yaşayan gaziler ve şehit aileleri için iftar yemeği programı düzenlendi. Kaymakam Musa Sarı, devletin desteklerini dile getirirken, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Programa ilçe jandarma komutanı, ilçe emniyet müdürü ve dernek başkanı da katıldı.

  • Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı
    09:15 Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 2 cep telefonu, 2 sim kart ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • Kırıkkale'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi İftar Programı
    09:14 Kırıkkale'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi İftar Programı

    Kırıkkale'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı gerçekleştirildi.

  • Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı
    09:09 Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada cep telefonları, sim kartlar ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada doların alış fiyatı 32,3350 lira, satış fiyatı ise 32,3370 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 35,1280 lira, satış fiyatı ise 35,1300 lira olarak açıklandı. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3000 lira, avronun satış fiyatı ise 35,1710 lira idi.

  • Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı
    08:52 Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan çocuğun durumu ağır. Sürücü olay yerinden kaçarken, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahalle sakinleri, yetkililerin önlem almasını ve benzer kazaların yaşanmaması için trafik düzenlemelerinin yapılmasını istedi.

  • Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada
    08:52 Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri minik kız çocuğuna müdahale ederken, sürücü kaçtı. Polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı
    08:39 Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında Erzincan Ulalarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı galibiyetle tamamlayamadı. Antrenör Emin Altındağ, üzüntüsünü dile getirirken, takımın pes etmeyeceğini ve liderliği korumak istediklerini belirtti.


Advertisement